3 Şubat 2021
Hayy Kitap Yayınevi

2024 26. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2024 22:32
Yazarına değinmek istiyorum öncelikle, yaptığı düşünsel, felsefi ve sorgulayıcı video içeriklerini beğendiğim bir youtube içerik üreticisi kendisi. Oldukça doyurucu, ilgi çekici sohbet tadında ilerleyen, kimseyi bir şeye ikna etmeye çalışmayan; daha çok o konu üzerine kafa yoran ve bunları ifade eden bir içerik söz konusu. Kitaplarını fark ettiğimde Duvar’a bir şans vermek istedim. Arka kapağı okuduğumda merak uyandıran bir içerik bulacağımdan eminim. Başladım okumaya… Yabancı olarak tanımlanan bir karakter üzerinden şekilleniyor olaylar. Genel olarak aidiyet hissetmemesi, bir şeylere karşı oluşu, öfkesi, boş vermişliği, amaçsızlığı, dağınıklığı çerçevesinde ilerleyen hikayeye sonralarda tutku, sürükleniş, karşı koyuş, toplumsal meşelere kendi bakış açısını yansıtıp gibi konular eklemlendi. Fakat genel olarak o kadar kopuk ve sığ bir şekilde yazına dökülmüş ki tüm bu bahsettiklerim, okuyucuyu tatmin etmekte zorlanıyor. Sonlara doğru geçmişten gelen aile sorunları ve içsel hesaplaşmalarla kocaman bir karmaşa salatasına dönüşüyor ve beklentimden oldukça uzaklaşıyor. Belki bir gün iyi kitaplar yazabilir, sonuçta bunlar hep kurgusal konular. Konu edinilen zaman diliminde ben de üniversite öğrencisi olduğum için, az çok anlayabildim bahsettiği şeyleri fakat o dönemde yazılmışsa bile oldukça sığ ve hayal kırıklığı olduğunu söylemek zorundayım. Okunmasa da olur.
DuvarAytuğ Akdoğan · Hayy Kitap Yayınevi · 2021148 okunma
2019 20. kitabı
15 Kasım 2014, Ceren için yazarak imzalamış. Ağladı ve Gözyaşlarını Öptüm kitabı kadar iyi değildi fakat Aytuğ’un dili ve bana kendimi yalnız hissettirmeyen kelimeleri değişmez.
2025 10. kitabı
Bir ağaçla başlayan renk renk susmayan, çoğalan ve direnen insanlar.. Kimilerini yaşamdan kopardı, kimilerini geçmişin yaralarıyla yaşamaya zorladı. Böyle bir zaman diliminde kendine de uzak olan kendiyle de yüzleşmekten kaçan, bir yabancı’nın duvarlarını ve arayışlarını okuyorsunuz. Yazarın çarpıcı cümlelerinden oldukça etkilendim ancak bir bütün olarak bana kitap çok savruk, olmamış gibi geldi. Etkisi iyi bir güce sahip değil, maalesef.. KitaplaKalın
2018 4. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2018 21:44
Kitaba başlarken diyorsun ki bu satırlarda biz gezginin kendi yalnızlığından bıkarak gezerken başına neler göreceği anlatılmıştır. Ama okudukça anlıyorsun ki yabancı aslında kendisine yabancı bir insan ve bununla barışık bir halde yaşamını sürdürürken bu yalniz düzenini bozmak istercesine girişimde bulunuyor ve çok kısa bir süreliğine de olsa doğru formülü bulduğunu düşünüyor taa ki beyninden vurulmuşa dönene kadar ama yine de anlıyor ki yaşıyorsan hala yapılacak şeyler gidilecek yerler görülecek mekanlar tanışılacak insanlar daima var.

Aytuğ AkdoğanYazar · 8 kitap
18 Ağustos 1992’de, Karamürsel/Kocaeli’de doğdu. Emekli bir subay çocuğu olan Akdoğan, ortaokul ve liseyi farklı şehirlerde, farklı okullarda okumasının ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sinema eğitimi almaya başladı. Erdal Eren’e ithaf ettiği ilk deneme kitabı ‘Ben Hep 17 Yaşındayım’ 2009’da yayımlandı. Ancak tam olarak tanınmasını sağlayan kitabı ‘Ağladı ve Gözyaşlarını Öptüm’ (2011) oldu. Arka kapak yazısı küçük İskender’e ait bu kitap, okurlar ve eleştirmenler tarafından çok beğenildi, ancak kitabevlerince ‘mahalle baskısı’ da denilebilecek illegal bir sansüre uğradı ve iade edilme sürecine girdi. Bir süre sonra okurların talebi doğrultusunda kitap tekrar raflardaki yerini aldı ve aynı hafta içinde ülkenin önde giden yazarlarından daha fazla satarak büyük bir rekora imza attı. Gezgin. Direnişçi. Anti militarist… Yazılarında genel olarak normlara karşı gelip onları eleştiren, toplum bilimini ve ilişkileri ele alan ve karakter analizleri yapıp ruhsal çözümlemelere ulaşmaya çabalayan konuları ele alır. Varoluşçu felsefeyi ilgilendiren konular ve tanrı ve doğa aşkına övgüleri içeren izlenimci yazılara da sahiptir. Denemelerinde, subay çocuğu olmasına rağmen ironik bir şekilde anti militarizmi savunur.