Merhaba kitapsever dostlarım yazardan okuduğum 2.kitap, ilk önce yazarın "ZAN" kitabını okudum fantastik bir romandı, bu da aynı şekilde fantastik bir roman fakat bildiğimiz fantastik romanlardan değil, ZUL Rab tarafından görevlendirilmiş birisidir, Karia adındaki bir kızı yok olmak üzere olan bir gezegenden kurtarır. Ve Yolculuk başlar. Sonsuz evrende gezegenlerin yanlarından geçerek ilerlerler. Bazı gezegenlere uğrayıp ZUL görevini tamamlar Karia da bu görevlere şahitlik eder. Bu gezegenler arasında bizim Dünyamız olan gezegene de uğrarlar ama orada insanlar daha yoktur İnsanlardan önce Yecüc ve Mecüc orada yaşarlar bir de dumansız ateşten yaratılmış Jiin'ler yaşar orada. Oradaki görevini de tamamladıktan sonra, Karia ile 7 kat göğe yolculuğu başlar. Bu katlarda çok ilginç diyaloglar geçer hepsi de akıl sınırlarını zorlayan inanılmaz fantastik olaylar. Buradan sonra cehennem ve cenneti görme fırsatı bulurlar sonu hiç beklemediğim gibi bitti ve beni ters köşe yaptı son sayfaları şaşkınlıkla okudum. Çok farklı bir okuma oldu benim için, fantastik severlerin beğeneceği bir kitap tamamen bize ait mitolojiler ve dini terimler.
Göğe çıktıklarında bildiğimiz 4 büyük melek ile diyalogları olur. Akıl sınırlarını zorlayarak yazılmış sonsuz bir hayal gücü kullanılmış... bana tavsiye eden Ezgi Özcan arkadaşıma Teşekkür ederim ve yazarımıza başarılarının devamını dilerim.
ZulFatih Şalvan · İkinci Adam Yayınları · 2024124 okunma