Harika bir kitap yazmak için önce kendini kitaba dönüştürmelisin!
Atomik Alışkanlıklar kitabı;hayatımızda rutinleri nasıl kuracağımızı adım adım anlatan bir Kılavuz. Bazen iyi alışkanlıkları hayatımıza eklemek isterken zorlanırız, bazen de kötü alışkanlıkları hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini düşünürüz ve çıkarmakta zorlanırız.
İşte bu konuda kitap bizlere alışkanlıklarımızdan zarar değil fayda göreceğimiz şekilde hayatımızı yeniden dizayn etmeyi dört adım yasası kuralları ile adım adım anlatıyor.
Küçük değişiklikler büyük sonuçlar doğurur; davranış değiştirme süreci farkındalıkla başlar.
Alışkanlıklarımız bizi hayatımızda ne kadar yönlendiriyor farkına vardınızmı hiç?
Günlük rutinimizde ne kadar çok alışkanlıklara sahibiz otomatik yaptığımız.
Peki kaliteli bir hayat için yenilerini eklemek istediğimizde neden zorlanıyoruz, sıkılıyoruz, pes ediyoruz.
James ClearAtomik Alışkanlıklar kitabında; alışkanlıkları nasıl edindiğimizi, iyileri geliştirip kötülerden nasıl vazgeçebileceğimizi bizlere anlatırken, alışkanlıkların çift taraflı Keskin bir kılıç olduğunu ve bir ömrü heder etmemize neden olabileceğini, bu nedenle alışkanlıklarımızın farkına varmamız gerektiğini ifade ediyor.
James Clear bizleri alışkanlıkları geliştirme sürecinde ve yok etme sürecinde teknik bilgiye boğmuyor. Günlük hayattan verdiği örneklerle akıcı, anlaşılır bir dille ifade ederken kitabın başından merakınızı uyandırıyor ve kitabın sonuna kadar farkındalığınızı yükseltiyor.
Atomik Alışkanlıklar kitabını okurken hayatımdaki iyi ve kötü alışkanlıkları gözden geçirerek yeniden düzenlememe neden oldu.
Yaşamını gözden geçirmek isteyen kötü alışkanlıklara Elveda, yeni alışkanlıklara merhaba demek isteyen okurlara mutlaka okumalarını tavsiye ediyorum.
Keyifli okumalar.