Madeline Miller/Ben,Kirke
Kitabın konusuna başlamadan önce yazarla ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum. Madeline Miller, Latince ve Yunanca öğretmenliği yaptığı dönemde ilk kitabı olan “Akhilleus’un Şarkısı” eserini 10 yılda yazmıştır ardından ikinci kitabı olan “Ben, Kirke” eserini yazmıştır.
Kitaba gelecek olursak 2018 de yayınlanan kitap Türkiye de satışta olduğundan beridir çok satanlar listesinden hiç çıkmamıştır. Mitolojik bir kitap olduğu için belki ilgi duymayanlar kendilerini geri çekmiş olabilir ama kitap o kadar basit anlatılıyor ki mitolojiye ilgi duymayanların bile kolaylıkla anlayıp sevebileceği bir kitap.
Peki Kirke kimdir? Mitolojik bir tanrıça ve Odisseus’un eşidir. 3 tane de çocukları olmuştur, bir çocuğu Latinos, Latinlerin atası olduğuna inanılmaktadır.
Güneş tanrısı Helios’un kızı, Kirke. Sevgisizlikle büyütülmüş, hep dışlanmış, hor görülmüş Cadı Kirke. Sevilmemişliğin verdiği acıyla güçlenen Kirke…Bir tanrıçanın hayatını okuyacaksınız ama aynı zamanda bir kadın’ı, anneyi de okuyacaksınız.
Onu sevseydim çoktan çekip gitmiş olurdu, oysa kaçınmam tekrar tekrar geri dönmesine neden oluyordu.
Yüreklerimizde gerçekte ne olduğu bilinseydi kaçımız affedilirdi?
“ Bir engereğe avucunuzdan yemek yemeyi öğretebilirsiniz ama ısırma arzusunu içinden söküp alamazsınız.”