2024 92. kitabı
Ahmet geçimsiz ve huzursuz bir ailenin çocuğuydu Bu huzursuzun baş aktörü de babasıydı. Annesine,kendisine, engelli kardeşi Uğur'a hayatı zehir ediyordu babası. Ahmet için bu zorlu hayatı annesinin şefkati bir nebze de olsaörtüyordu. Babası ve annesinin arasında geçen tartışma sonucu babası Ahmet'in annesini bıçaklayarak ölümüne sebep olur. Ahmet için çekilmez olan bu hayat artık katlanılmaz bir boyuta erişir.Gittiği okulu da bırakarak hayattan soyutlanır.Artık kendine ve kardeşi Uğur'a teyzesi annelik yapmaktadır. Bir de arkadaşı Yusuf vardır. Yusuf da kendisi gibi okulu bıraktığını Ahmet'e söylemiştir ve bir hafta kadar o civarı açılmış gençlik merkezine gittiğini söyler ve Ahmet'in de gelirse çok iyi olacağını söyler teyzesinden izin alan Ahmet Yusuf'la birlikte o merkeze takılır buradan eğitimler almaktadırlar ve okulun eksikliğini de gidereceğini planlarlar. Bu Gençlik Merkezi peki onları nereye sürükleyecekti? Neden kendilerine eğitimli kişiler yetiştiriyor ve onları kod adı takıyordu? Tıpkı Ahmet'in kod adının Hades,Yusuf'unkinin Kıvırcık olması gibi. Kitaptaki kurguyu çok başarılı buldum ve edebi dili de çok ama çok akıcı ve güzeldi. Yazarın Bir önceki kitabını da okumuştum ve onu da çok başarılı bulmuştum kitaplar özellikle dil açısından övebilirim.
Kör PusulaMehtap Sezer · Edebiyatist · 202111 okunma