2024 18. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2024 15:16
Illion ,ege kıyıları,olimpus ve daha bir çok yerden hikayeler duyduğumuz Antik Yunan'a dayanan mitoloji; tanrılar,devler ,titanlar,periler, tanrıçalar, ölümler... Ve unuttuğum niceleri. Geniş ve Zengin destanlar, hepsi birer birer okurken bazen absürt bulunan bu destanların hepsinin bir anlamı var.Tarihten kalma kalıntılar ve yerleşim yerleri mecvut .Bunlarin , olmasına da gerek yok . Doğru olsun veya olmasın, mitoloji her nekadar olağanüstü şeylerden bahsetse de aslında dünyamızın ta kendisi. Savaş, barış, güzellik, kadınlar, ego ,öfke , liderlik zafer gibi daha birçoğuna verilen adlar... Bugün kullandığımız kelimelerin mitoloji de bir anlam yaratması da ayrı bir konu. Herşeyden evvel benim en çok dikkatimi çeken şey ise biribinden çok bağımsiz ve uzak sandığımız durumlarla bağlantısı. Özellikle Kürt kültürüne ve tarihine pek sık rastladığım mitoloji merakımı gitgide arttırıyor Annemin ben küçükken bana anlattıği masalları, kullandığı deyimler ve yaşanan olaylara olan betimlemesi okuduğum mitoloji kitaplarında karşıma çıkıyor. Annem belki bilmiyor aradaki benzerliği, dilinden dökülen güzelliklerin farkında olmasını dilerdim
Mitoloji 101Kathleen Sears · Say Yayınları · 20213,422 okunma