·200 syf.····Okunma: 03 Ağustos 2024 22:37 Gerek kişisel gelişim kitaplarını çok sevmeyişim, gerekse sürekli çok satılanlarda görmüş olmanın verdiği bıkkınlık/iticilik gibi sebeplerden, olumsuz duygularla fakat büyük bir merakla başladığım kitap, zaman içinde, okumaktan kendimi alamadığım bir esere dönüştü. Manson'un, eğlenceli tarzıyla, hayattan gözlemlerle süslediği bu kitap, aynı zamanda derin iç görüler de sunuyor.
Yazara göre, modern kültürümüzün başarı ve pozitiflik takıntısı çoğu zaman gereksiz stres ve tatminsizliğe yol açıyor. Tüm bunlarla mücadele etmek için yapmamız gereken, kendimiz için gerçekten önemli olan şeylere odaklanmak ve gerisini bırakmak. Yani hiçbir şeyi kafaya takmamak değil de, kafaya takacağımız şeyleri ustalıkla seçebilmek.
Kitap, hayata yeni bir bakış açısı kazanmak ve toplumsal beklentilerin baskısından kurtulmak isteyen herkese şiddetle tavsiye edilir. İster kişisel sorunlarınızla uğraşıyor, ister sadece daha anlamlı bir yaşam biçimi arıyor olun, bu kitap sizin için önemli bir rehber olacaktır.