KENDİMİZİ HAZIRLAMAMIZ GEREKEN ON YENİLİK
1. Üretken Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi: 2. Otonom Araçlar 3. Gelişmiş Robot Teknolojisi 4. Sanal ve Artırılmış Gerçeklik (VR/AR) 5. Blok zincir Teknolojisi ve Merkezi Olmayan Finans (DeFi) 6. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri 7. Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği 8. Kuantum Hesaplama 9. Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Akıllı Şehirler: 10. Uzay Keşfi ve Kolonizasyonu
Sayfa 313 - Kronik Kitap·Kitabı okudu
Psikoloji
2.457 Gösterim
Yahya Saygan
KENDİMİZİ HAZIRLAMAMIZ GEREKEN ON YENİLİK Geleceğe baktığımızda hayatımızı önemli ölçüde etkileyecek birçok yenilikle karşılaşıyoruz. Bu gelişmelere hazırlanmak, hızla değişen dünyaya uyum sağlamanın ve gelişmenin anahtarı. Bu açıdan on yenilik: 1. Üretken Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi: Sağlık, finans ve ulaşım gibi çeşitli sektörlerde YZ'nin yaygınlaşması çalışma ve yaşam şeklimizi dönüştürecek. 2. Otonom Araçlar: Kendi kendine sürüş yeteneğine sahip araçlar ve dronlar, günlük seyahatlerden tedarik zinciri lojistiğine kadar ulaşımı devrim niteliğinde değiştirecek. 3. Gelişmiş Robot Teknolojisi: Daha fazla beceri ve zekâ ile donatılan robotlar üretimde, ev içi kullanımlarda ve hatta bakım rollerinde daha karmaşık görevleri üstlenecek. 4. Sanal ve Artırılmış Gerçeklik (VR/AR): Bu teknolojiler eğlence, eğitim, uzaktan çalışma ve hatta cerrahi işlemleri dönüştürecek ve yeni etkileşim yolları sunacak. 5. Blok zincir Teknolojisi ve Merkezi Olmayan Finans (DeFi): Kripto paraların ötesinde, block zincir teknolojisi finansal işlemleri, tedarik zinciri yönetimini ve güvenli veri paylaşımını yeniden tanımlayacak. 6. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri: Dünya fosil yakıtlardan uzaklaşırken güneş, rüzgâr ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarındaki yenilikler giderek daha önemli hâle gelecek. 7. Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği: Gen düzenle- me, kişiselleştirilmiş tıp ve biyofarmasõtiklerdeki ilerlemeler sağlık hizmetlerinde devrim yapacak ve insan ömrünü önemli ölçüde uzatacak. 8. Kuantum Hesaplama: Eşi görülmemiş işlem gücü sunan kuantum hesaplama karmaşık problemleri saniyeler içinde çözecek ve kriptografi, malzeme bilimi ve ilaç keşfini etkileyecek. 9. Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Akıllı Şehirler: Cihazlar arası artan bağlantı ve akıllı şehirlerin gelişimi daha verimli kentsel yönetime ve yaşam kalitesinde iyileştirmelere yol açacak. 10. Uzay Keşfi ve Kolonizasyonu: Uzay teknolojisindeki sürekli ilerlemeler uzay seyahati, keşif ve hatta diğer gezegenlerde yaşama olasılığını açacak. s.313
Teknoloji ilerledikçe insanlık geriliyor maalesef. Ben istemiyorum bunları görmeyi o zamana kadar yaşamam inşallah. Ben eskilerin ruhunu taşıyorum sanırım çünkü yaşlılarla muhabbet edince o eski zamanları dinleyince mutlu ve huzurlu oluyorum 😊 #140121140
Dünya o kadar fazla merkezi sistemlerle dönüyor ki, merkeziyetsiz sistemleri bile merkezi birimler işletiyor maalesef. Kapitalist sistemin dayattığı bu merkeziyetçiliği kırmak için ise insanların bir kuruma ve bir onaya bağımlı olmadan da kendilerinin yaptıklarının doğru işler yapabileceklerine inanmaları ve cesaret etmeleri gerekiyor. Yani bir süre daha insanlar bu teknolojilere kendilerini hazırlamadıkça değişen bir hayat olmayacak fakat hazırlananlar kendi hayatlarını değiştireceklerdir.