lahza kitap yorumu:
2024 118. kitabı
Kitabı yaklaşık 1 haftada bitirdim. Kitabın konusundan bahsedecek olursak, küçük yaşlarda Mahru’nun mahallesine zengin bir ailenin taşınmasıyla Mahru ve Çakır tanışmış olur. Ancak Çakır ve ailesinin yaptığı işler çok da aydınlık işler değildir. Bunu bilerek Çakır’la bir ilişki içerisinde olsa da artık Çakır’ın başının sürekli belaya girmesinden yorulmuştur. Çakır’ın Mahru’ya bitmek bilmeyen sevdası onları bir arada tutmaya yetmez. Çakır bir olay sonrasında birkaç yıl hapse girer ve çıktığında Mahru bıraktığı gibi değildir. Bundan sonrasını ‘spoilerli’ bahsedeceğim, Mahru Çakır hapisteyken başka birisiyle yani Ferman’la ilişki yaşar. Ancak Çakır’ın hepsinden haberi vardır. Bir şekilde kendisini affettirmiştir bundaki en büyük etken de Çakır hapse girmeden önce dini nikah kıymış olmalarıdır. Kitabın sonuna doğru hamile kalan Mahru’dan daha mutlusu yoktur. Ta ki düğün gününde vefat eden abisinin katilinin kocası olduğunu öğrenene kadar.. Kitap kendisini okutturuyor, akıp gidiyor yani. Ben çok severek okudum kitabı. Ama en çok üzüldüğüm Mihriban ve Turan oldu. O şekilde bitmemeliydi onların aşkları. Kitabın sonundaki olay da benim için şaşırtıcıydı. Çakır’dan bunu beklemezdim. Kısaca başıyla sonuyla çok güzel kurgulanmış, işlenmiş bir kitap. Yazarımızın emeğine kalemine sağlık. Lahza Hümeyra
LahzaHümeyra · Dokuz Yayınları · 2023715 okunma