Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 29 Aralık 2022 23:19 David Eddings'in beş kitaptan oluşan Belgariad Serisinin ilk kitabı Kehanetin Oyuncağı, birçok epik fantastik seride olduğu gibi mitolojik bir öyküyle başlıyor.
Dünya'yı yaratan yedi tanrıdan altısı halklarıyla yaşarken Aldur yalnızlığı seçmiştir. Bir gün Belgarath isimli bir genç Aldur'u bulur ve onun himayesine girer. Aldur'un müritlerinin ilki olarak büyü alanında kendini geliştirmeye başlar. Aldur bu zaman zarfında üzerinde incelikle çalıştığı bir mücevher yaratır. Aldur Taşı denilen bu mücevher, tanrıların en güzeli aynı zamanda en hırslısı olan Torak'ın dikkatini çeker. Aldur'a giden Torak mücevheri kendisi için ister. Aldur onu terslediğinde ona vurur ve mücevheri çalar. Ardından başlayan savaşta taşı kullanarak rakiplerini mağlup etmek isteyen Torak, taşa boyun eğdiremez ve vücüdunun sol tarafı tamamen yanar. Acı içinde kaçan Torak doğuda bir krallık kurup taşı yüksek bir kulede muhafaza etmeye başlar. Bu olaydan yıllar sonra Belgarath, Çerek kralı ve oğulları taşı geri almak için yola çıkar. Kuleye ulaştıklarında taşı kralın en küçük oğlu Riva alır ve onun koruyucusu olur. Taşın çalındığını anlayan Torak'ın gazabı korkunç olacaktır. O vakitten bu yana bu savaş sürer gider.
Kitap bu olaylardan binlerce yıl sonra küçük bir çiftlikte başlıyor. Garion isimli bir çocuk sakin bir yaşam sürerken, yaşanan bazı tuhaflıklarla birlikte kendisini tehlikeli bir maceranın içinde buluyor.
Yazar özellikle Tolkien'den bolca etkilenmiş. Silmarillon'u okuyanlara Belgariad mitolojisi oldukça tanıdık gelecektir. Ağır bir dile olmayan eser, ilgi çekici konusuyla oldukça akıcı bir anlatıma sahip. Çok fazla karakter olmadığından okurken yorulmuyorsunuz. Bu açılardan bakıldığında fantastik edebiyata başlangıç içinde uygun bir eser olduğunu düşünüyorum.