Denemeler Hakkında
2024 3. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2024 16:39
montaigne'in hayatımızla alakalı en ufak detayları ele almış olduğu bu kitap kesinlikle en sevdiğim kitaplarda ilk beşe girer. bana çok fazla hayatı sorgulatan ve varoluşsal düşüncelere boğup bir yandan da bu düşüncelere çözüm bulduran bir kitap oldu. yüzyıllar önce yazılmasına rağmen değişen bu dünyadan hiç etkilenmeyerek popüler bir kitap olmaya devam etmiş. konuları da hala günlük hayatımızda bize yardımcı olmaya müsait. benim bu kitaptan temel olarak anladığım şeylerden bir tanesi, dünya istediği kadar her alanda ilerlemeye ve gelişmeye devam etsin insanoğlunun yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar hep aynı kalacak. ve bu eser de popülerliğini yitirmemeye devam edecek. okumak isteyenlere ufak bir tavsiyem olacak: bu kitabı okumak dil bazında zor olmasa da anlatılmak istenenlerin farkındalık yaratmasından ve sorgulatmasından ötürü bir ağırlığı var. oturup soluksuz bitirebileceğiniz bir kitap değil fikrimce. pek verim alabileceğinizi düşünmüyorum o şekilde yaparsanız. hızlıca okumak yerine zamana bölerek ve vaktinizi vererek daha açık zihinle okursanız sizin de kalbinize ve düşüncelerinize değecektir. bu kitabı okurken başka kitapları da yanında okuyabilirsiniz. okumak isteyenlere şimdiden keyifli vakitler ve güzel günler diliyorum. Denemeler
DenemelerMontaigne · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202065,7bin okunma