Eğer bilimsel çalışmaları, makaleleri, araştırmaları okumayı seviyorsanız sevebileceğiniz bir kitap. Dr. Satchin Panda Sirkadiyen ritim; ( dünyanın kendi ekseni etrafındaki 24 saatlik yolculuğu sonucunda ortaya çıkan canlılar üzerindeki biyokimyasal, fizyolojik ve davranışal ritimlerin tekrarıdır. Kısacası; vücudumuzun biyolojik saati olarak da tanımlayabiliriz.) yaptığı araştırma ve çalışmalarıyla nasıl daha sağlıklı bir uyku, kilo verme,sağlıklı beslenme, sağlıklı vücut, beyin sağlığı ve bunlar için yapılması gereken egzersizler hakkında tavsiyeler de bulunmuş hatta bunlara göre kitabın içinde listeler, tablolar vardı kesinlikle uygulama niyetiyle not aldım hepsini tabloları özellikle. Her şeyi kontrol eden vücudumuzun ritminin nasıl çalıştığını, her gün yaptığımız aktiviteleri hep aynı saatte yapmanın önemini, organlarımızın bile kendine göre bir sirkadiyen zamanının olduğunu, iç saatlerimize saygı duymayarak kendimize ve vücudumuza nasıl büyük zararlar verebileceğimizi öğrenmiş oldum, hatta bazı okuduğum bilgilere gerçekten şaşırdım. Yaptığı çalışmaları kaynaklandırması, bilinen kişiler ve yöntemlerle çalışması içinizi rahatlatıyor kesinlikle, kısaca güzeldi ben sevdim, faydası olduğuna ve olacağına inanıyorum. Kitapla, bilimle ve sevgiyle kalın. Satchin PandaSirkadiyen Kod