MADALYONUN İÇİ
Madalyonun İçi kitabının yorumuyla sizlerleyim. Kitapta, çocuklukta yaşanan travmaların yetişkinlikte davranışları nasıl etkilediğini okuyoruz.
Madalyonun İçi kitabından bahsedecek olursam; belki çoğunuz biliyorsunuzdur ama ben yine de söyleyeyim. Kitapta adı geçen Çöp Apartmanı bölümü, Masumlar Apartmanı olarak bu kitaptan diziye uyarlanmış. Diziyi izleyenler var mı? Diziyi izleyenler kitapla olan bağlantıları ve karakterlerin yaşadıklarını daha iyi anlayabilir diye düşünüyorum. Örneğin; Safiye, çocukluğunda yaşadığı travmaların etkisiyle temizlik hastası olmuş. Evin her köşesini defalarca temizlemeden rahat edemiyor. Ne kadar temizlemiş olsa bile gözüne hâlâ pis geliyor. Ya Han? Onu da masumlar apartmanından hatırlarsınız belki; Safiye'nin kardeşi. Dışarıdan bakınca gayet başarılı ve karizmatik bir adam gibi görünüyor ama içinde büyük fırtınalar kopuyor. Çocukluğunda yaşadığı travmalar, yetişkinliğinde de peşini bırakmıyor. Kitabı okurken düşündüm de, bazen insanlar dışarıdan ne kadar güçlü görünürse görünsün, içlerinde bambaşka mücadeleler verebiliyorlar.
Bu hikâyelerde depresyon, anksiyete, aile içi çatışmalar, çocukluk travmaları, bağımlılıklar ve daha birçok psikolojik sorun ele alınıyor. Kitabın sonunda insan ister istemez kendine de dönüp bakıyor. "Benim hayatımda da böyle izler var mı?" diye düşünmeden edemiyor. Aslında bu kitap bize gösteriyor ki, her insanın içinde bambaşka bir dünya saklı. Dışarıdan güçlü ve mutlu görünen birinin içinde çok başka yaşanmışlıklar ve kalıntıları var. Bana soracak olursanız farkındalık, iyileşme yolunda atılmış ilk adımdır. Kitabı okurken sizlerde empati yapıyorsunuz. Her bir karakterin yerine kendinizi koyuyor ve çoğu zaman "Ben olsam ne yapardım?" diye düşünmeden edemiyorsunuz. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar
GamzeSadecekitap1000 abla'canım eşlik ettiğin için teşekkür ederim Güzel ve keyif aldığım hir okuma oldu yeni kitaplarda görüşmek dileğiyle
#psikoloji #travma #çocukluk #yetişkinlik #kaygı #çocukluktravması #bağımlılık #obsesifkompulsifbozukluk #sevgi #temizlikhastalığı #anksiyete #geçmiş #panikatak #çöpapartmanı #insanvetoplum