2017 39. kitabı
Böylesine iddialı ve ispat amacı güden bir başlık altında yazılmış olan kitap için hayâl kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. Büyük bir umutla başladığım kitaptan büyük bir hüzünle ayrılıyorum. Ordinal ünvanını almış böyle bir şahıstan bu kadar basit ve ucuz bir eser çıkacağını hiç tahmin etmezdim. Ya bildiklerini okuyucusuna aktarmada sorun yaşayan bir yazar ya da gerçekten bilmiyor. Ben ikinci ihtimal üzerinde duruyorum. Vakit kaybından başka bir şey olmadı benim için. "Allah vardır, çünkü kainat vardır " cümlesiyle Allah'ın varlığını açıklamaya çalışan bir bilginden çok fazla da birşey alamayacağımı düşünüyorum.
Felsefe
Din ve LaiklikAli Fuad Başgil · Yağmur Yayınları · 2015296 okunma
Kitabı okurken maksadın dışında bir arayışa girip sonra kendi aradığınızı bulamadığınız için değerli bir ilim insanına cehalet atfetmişsiniz. Halbuki kitap adından da anlaşılacağı üzere laik bir yönetimde dinin yerinin tam olarak ne olduğunu anlatıp laik yönetim kisvesi altında din düşmanlığı politikası güden sistemleri eleştiriyor. Unutmayın kuyumcudan çikolata satın alamazsınız.