Kızıl ışınlar gölgesinde
2024 15. kitabı
Mihail Bulgakov 'un okuduğum ilk eseri Ölümcül Yumurtalar. Açıkçası ne zaman konfor alanımın dışına çıkmak istesem bir dünya klasiği okurum. Bakış açısı, konusu ve konunun işleyişi beni her zaman şaşırtır. Yazıldığı dönemlere ayna tutan muhteşem eserler. Ölümcül Yumurtalar beni bir türlü içine çekememişti. Hikaye, anlatım oldukça sade ve akıcı olmasına rağmen bana çok geçmedi, ta ki sevgili okur @sakinokur35 'in yorumunu görene dek. Kitabı okumadan önce o döneme dair çok küçük bir göz taraması yapmanızı öneriyorum yoksa kitap arada kalmış gibi hissediyorsunuz(Benim gibi) Bilim kurgu mu tarihi bir hikaye mi diyorsunuz. Meğerse bu kitap mükemmel bir kendi dönem rejimini eleştiren ve betimlemeleri olayların iç yüzünü okuyucuya aktarabilen muhteşem bir esermiş. Bir bilim adamının tüm dünyanın gidişatını değiştirecek bir ışını bulması etrafında donuyor hikayemiz. Aynı zamanda ciddi bir tavuk salgını tüm ülkeyi yakıp yıkıyor. Küçük bir kargo karışıklığı da işleri sarpa sardırıyor. Iyi okumalar
Dünya Klasikleri
Ölümcül YumurtalarMihail Bulgakov · Kızıl Panda · 20214,843 okunma