2024 4. kitabı
" Enes! En son cevabını isterim. Ya kitaplar, ya kediler? " " İçinde kedi olan kitaplar! " Kitap günlük hayatta belki çok ilgimizi çekmeyecek '' küçük '' konular üzerine yazılmış öykülerden oluşuyor. Ben bu fikri seviyorum, herkes bir eserin ana karakteri olabilir. Benim gözümde her insan bir kitap, hayatta herkesin anlatacak bir hikayesi var. Samipaşazade Sezai de bu motivasyon ile yola çıkmış, hikayesini dile getiremeyenlere ayna tutmuş. Yazarın dilini, hikayeleri yazma biçimini çok sevdim. Hepsini vurucu bir replik ya da paragrafla bitirme çabası işe yaramış, hikayeleri daha etkileyici yapmış. 1-2 hikaye hariç gayet akıcı, düşündüren bir kitaptı. Bir oturuşta okudum, tabi ki en sevdiğim hikaye Kediler'di. Gerek dilin muzipliği olsun, gerek hikayenin teması olsun çok tatlıydı. Zaten kedili herhangi bir şey tüm paramı alabilir- Genel manada sevdiğim bir kitaptı. Sezai'nin dilinden daha fazla eser okumak istiyorum. Reading slump'ımı yenmek için güzel bir önayak oldu!
Küçük ŞeylerSamipaşazade Sezai · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202518,3bin okunma