·416 syf.····Okunma: 09 Ağustos 2024 17:59 Efsaneler Çağı hakkında bir inceleme olmaması elbette kitabın yeni basılmış olması ile ilgilidir diye düşünüyorum.
İlk İmparatorluğun Efsaneleri serisinin 4. kitabı olan Efsaneler Çağı'nı okumaya başladığınızda zaten yazar sizi diğer üç kitabı okumaya yönlendiriyor kitapları sırasıyla okumanız gerekiyor hatta şöyle bir tavsiyede benden, serideki kitaplara çok fazla zaman aralığı vermeden arka arkaya okumanız. Ben öyle deneyimledim ve çok keyif aldım. Aslında öyle okuyunca sanki 2000 sayfalık bir destan okuyor hissi ve karakterlerin tüm yönleri ile tanımanıza çıktıkları yolculukta onlarla adımlamanızı sağlıyor.
Yazar bize bundan binlerce yıl öncesini sunuyor daha önceki incelemelerimde de bahsettiğim gibi yazı ve tekelerk bile yeni bulunmuş. Ve daha ilk imparatorluklar kuruluyor. Ejderhalar nasıl doğdu? Bu konuda da bir yeni fikir ortaya atmış oluyor.
Yazarın dili ve kitabın çevirisi mükemmel. Okurken kesinlikle akıp gidiyor. Yazar daima okuyucuyu netleştirme çabasında ve unuttuğunuz bazı detayları satır aralarında size kendini tekrar etmeden yeni bir cümle ile hediye ediyor.
Kitabımız büyük savaştan 6 yıl sonrasına odaklanıyor. Savaş 5 yıl sürmüş herkes oldukça yıpranmış. Ana karakterlerin bir çoğu hayatta ve yaşama tutunmaya çalışıyorlar ama ateşkes olmasa bile bir barış teklifi geliyor Freylerden. Ama şartları var Suri'yi tek göndermeleri barış elçisi olarak. Suri zaten yaşayan ölü gibi olduğu için çünkü en yakın iki dostunu kurban etti ejderha yaratabilmek için. ben giderim diyor. Suri çok güçlü diye sanırım kimse itiraz etmiyor gidişine. ya bu kadar kıymetli bir mistik güçlü kişi nasıl gönderilir korumasız aklım almıyor.
ve Anlıyoruz ki Freyler Suri'ye tuzak kuruyor tasma takıyor ve ejderha nasıl yaratılır sırrı istiyorlar... Suri'nin hem Nypron'u hem de diğer feryleri cevapları ile tokatlaması muhteşem.
Malcom hakkında oldukça bilgi ediniyor gibi olup ama yine de emin olamıyoruz.
Sayfalar bittikçe olayların tırmandığını farkediyorsunuz nasıl bağlanacak bu olaylar onuca derken kitap bitiyor.
Şöyle bir uyarı yapmalıyım kitap çok heyecanlı bir yerde bitiyor devamını beklemek zor olacak. O nedenle serinin tamamlanmasını beklemek akıllıca olurmuş özellikle merakta kalmayı sevmeyenler için. Ama çıktığı gün de beni heyecanlandıracak.
Yazarın Notlarını okumak hatta eşinin notları da çok samimi, bu incelemeyi bitirip onlara mail atacağım.
Benden sonra da inceleme yazanlar olur mu merakla bekleyeceğim.
Okuduğunuz için teşekkürler