2017 24. kitabı
Öylece oturup birkaç cümle ile değerlendirilmesi yapılabilecek bir kitap değil ama kendimce bir şeyler söylemeden de geçemedim açıkçası. Kitapla ilk karşılaştığımda, bu denli kalın bir kitabın içinde konunun dağılacağı ve bitiremeyeceğim korkusu hakim olmuştu. Fakat okudukça yazarın olay örgüsünü nasıl muhteşem bir kurguyla hayata geçirdiğini, karakterleri nasıl baskın ve diri tuttuğunu görerek derinlere doğru yol aldım. Bir baba ve oğulları arasında cereyan eden hadiseler kişisel açıdan ele alındığı gibi, büyük bir toplumsal aynadan da yansıtılıyor. Aslında bir aile üzerinden o günün toplum yapısı, etik değerleri, ahlaksal yaklaşımları ve dini uygulamaları birbiri içine adeta dantel gibi işlenerek okura sunuluyor. Kitabın kalınlığı gözünüzü korkutmasın. Eğer henüz okumamışsanız mutlaka okuyun, okutun. Dostoyevski'nin sihirli kaleminden çıkan en nadide eserlerden biridir Karamazov Kardeşler.
Karamazov KardeşlerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202545,4bin okunma