Okumayın Okutturmayın
2025 23. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2025 00:00
Louis Aragon "Dünyanın en güzel aşk hikayesi" diyerek yorumluyor bu kitabı.. ancak kitapta anlatılan aşk hikayesi tamamen ahlaki değerlerimize ve kültürünüze aykırı bir şekilde ilerliyor. Cepheye şavaşa giden kocasını başka bir adamla aldatan hain cemile, evli olduğunu bildiği halde ona sevgi besleyen ve bu sevgiyi içinde büyüten karakteri bozuk Danyar. Okumadan önce biraz kitabı araştırmıştım. Cengiz Aytmatov'u dünyaya tanıtan ve dünyaca ün kazanmasına sebep olan kitap olarak biliniyor. Böyle ahlaksız bir aşk hikayesinin dünyaca ilgi görmesi de toplum olarak ahlaki açıdan ne kadar yozlaştığımızı gösteriyor.. Bu durum fazlasıyla üzücü. Kitabın dili çok akıcı ve sürükleyici o yüzden kendini okutturuyor sonuç olarak bir Aytmatov kalemi.. ancak konusu berbat.. o yüzden kimseye tavsiye etmiyorum, okumayın ve okutturmayın. Şuayb Ege / 09.08.2024
CemileCengiz Aytmatov · Ketebe Yayınları · 202144,5bin okunma
·1 alıntı·
1.205 Gösterim
ben dr birşey sanıyordum bu adamda temiz değilmiş ama suç bizim toplumda nerde boş kitap var onları okuyor
Türk yönetmenler yakında bunun filmini veya dizisini çeker artık diye düşünüyorum. Ki toplum da seviyor böyle şeyleri ( maalesef )
Okunacaklardan çıkartalım o zaman.