Sınırın güneyinde güneşin batışında
2024 9. kitabı
Yazarın ilk kez bir kitabını okudum ve kendisiyle yeni tanıştım diyebilirim peki tanıştığıma pek memnun oldum yoksa neden daha önce tanışmadım dedim o konuda kararsız ve ucu açık kaldı yazarın eserde bir çok konuyu bu şekil yarım bırakması gibi... Kitabın ilk yarısını okurken bana aşırı ergenlik dönemi kitabını andırdığından çok sıkıldım hatta yarım bırakmayı bile düşündüm ama başladığım kitabı yarım bırakma gibi bir huyum olmadığı için devam ettim ve sonlardaki duygusal ve psikolojik analizleri okumak daha bir okunur kıldı. İlk sayfalardan itibaren eserin bu kadar hızlı ilerlemesi bir sayfada başkarakterin iki tane çocuğunun doğması gibi önemli olayların kısa ve üst üste verilmesi okuyucu da kopukluk yaratıp eserde kalmayı zorlaştırmış diyebilirim olay örgüsünün bu denli hızlı ilerlemesi doğru bir şey mi bilemedim. Hacime' nin yasak aşkı, duygularına her seferinde yenik düşmesi, ihanetleri ve bu kadar hayalperest olup günün sonunda hayatta kalmak için eşine sığınması da ilahi adaletin tecelli etme şeklidir belki de. Evli ve iki çocuğunun olup geçmişte yaşadığı hislere takılıp kalan birisidir Hacime..Onu anlamaya çalışsam da asla hak veremedim. Genel olarak eserin ilk yarısını çok fazla ergence buldum hatta tavsiyem on sekiz yirmili yaşların rahatlıkla okuyabileceğidir. Çok beğenerek okuduğumu söyleyemem ama yazarın dili sade ve akıcıydı herkesin okuyup anlayabileceği basit bir dille yazılmış. Yazarın başka eserlerine de ilerde şans vermeyi düşünüyorum. Puan olarak 6/10 veriyorum.
1K
Sınırın Güneyinde Güneşin BatısındaHaruki Murakami · Doğan Kitap · 20245,5bin okunma