sayın hiç sevgili @Gulbesekr türkiye cumhuriyetinde ya da başka ülkelerde yaşayan türk vatandaşlarının birçoğu için Mustafa Kemal Atatürk bir put değildir. bir kahramandır, dehadır, liderdir, organizatördür, stratejisttir, komutandır, başkomutandır, başöğretmendir, türkiye cumhuriyetinin kurucusudur, hayatı boyunca ülkesi ve türkler için yaptığı sayısız iyiliğe istinaden minnet duyulan bir insandır, ülküdür, mefkuredir, idealdir, rol modeldir, örnek alınandır, sayılandır, hürmet gösterilendir, borcu ödenemeyecek olandır, rehberdir, yol göstericidir.. ama bir put değildir.. ülkece zor zamanlar yaşadığımız zamanlarda ona, onun fikirlerine muhtaç düşüp onu özlüyorsak, o keşke şu an burada başımızda olsaydı diye düşünüyorsak, onun heykellerini gördüğümüzde onun bizler için yaptıklarını hatırlayıp içimiz sızlıyorsa, gözlerimiz doluyorsa bu onun put olduğunu göstermez.. hangimiz geçmişte üzerimizde emeği olan ama şimdi hayatta olmayan yakınımızın fotoğrafını, onun eşyalarını, kıyafetlerini görünce duygulanmayız? kişi geçmişinde üzerinde emeği olan ama şu an hayatta olmayan babasını, onun kendisi için yaptıklarını hatırladığında mesela babasını putlaştırmış mı olur? Mustafa Kemal Atatürk bizim babamızdır.. illa bir put görmek istiyorsan dön o habis kalbine, kıt aklına bak.. bu habis kalbinin, kıt aklının ibrahimi de senin ecelin olacak.. bekleye bekleye ağaç olan sen ve senin gibi put zihniyetlilerin eceli olan ibrahim gelip gelip sizi alıp götürdükçe sizin put olarak gördüğünüz lakin put olmayan Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz anıları türkün aklında, kalbinde, söz ve eylemlerinde hep yaşayacak.. ve bu kişiler sizi -tıpkı geçmişte de olduğu gibi- hep alt edecek..
··3 alıntı·
9,8bin Gösterim
Şikayet edecektim ama benden önce davranıp beni engellemiş. Atatürk ile ilgili bir paylaşımım çok koymuş olsa gerek. Fake hesap açarlar ancak yürekleri o kadar.
Kadını ayaklar altına alanları takip edenleri anlamak çok zor. "insana değer vermek" gibi düşünceleri yok sayan zihniyetler, nefret kokan söylemler, sırf işine gelmiyor diye düşmanca insana saldırmayı bir şey sananlar, insan ayıranlar, ölünün arkasından konuşanlar, iftira atanlar... İşinize gelmiyor diye; söylenen şeyleri akıl süzgecinden geçirmeden, mantığa oturtmadan inananlar ne yazık ki puta tapar gibi tapıyorlar inandıkları şeylere. Bir insan ki hâlâ yenilmedi, üstelik bu dünyadan göçmüş olmasına rağmen. İyi ki Mustafa Kemal Atatürk. Silemeyeceksiniz ve daha çok beklersiniz.
Yarın cumhuriyet savcılığına uğrayacaktım zaten ^^
hesabı kapatmış ama artık çok geç
@Gulbesekr Türkiye'miz için Atatürk der ki: "Büyük devletler kuran ecdadımız esaslı medeniyet eserlerine sahip olmuştur. Bunu belgeleriyle aramak,incelemek, Türklüğe ve cihana tanıtmak bizler için bir borçtur." Biz Atatürk gençleri, vazifemiz uğruna canımızı vermeyi göze alırız. Yeter ki ATA'mızın izinde ülkemiz muvaffak olsun ve asayiş devam etsin.
Nice devletler yıkıldı İslam ile. Nice hayata huzur mutluluk saygı ve sevgi getirdi İslam. Nice insanı kula kulluktan tek ve noksansız olan ilaha kulluğa sevk etti. Biz İslam ile şeref bulduk. İslam bize kâfirleri dost edinmemeyi ve onlara basiret üzere davet yapmayı öğütler. İslam şapka takmadılar, ezanların Türkçe okunmasına izin vermediler ve Kur'an'ı kaldıranların hükümleri ile hükmetmek değildir. Hayır hayır. İslam'da bu çeşit zulümler yoktur merak etmeyin. İslam Hakimler hakimi, göklerin ve yaratıcısı olan Yegane ilah Allah'ın hükümleridir. Bu kadar korkmayın. Gerçekten İslam mükemmel. Biz İslam ile İzzet ve şeref bulduk geçmişte de günümüzde de İslam'dan başka bir din ararsak yine zillete döneriz. Sizin ve atalarınız geçmişte ve bugünde olduğu gibi. Ne mutlu dünya ve ahiretini kazanmaya çalışıp, kısacık ömründe boş hayatlar yaşamayan müslümanlara, selam hidayete tabi olanların üzerlerine olsun. وَقُلْ جَٓاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُۜ اِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا De ki: “Hak geldi. Batıl zail oldu. Şüphesiz ki batıl, yok olmaya mahkûmdur.” (17/İsrâ, 81)
Sezen Gözde Demirci فَاِنَّهُمْ عَدُوٌّ ل۪ٓي اِلَّا رَبَّ الْعَالَم۪ينَۙ “Şüphesiz ki onlar, benim düşmanımdır. Âlemlerin Rabbi (olan Allah) müstesna.” (26/Şuarâ Suresi, 77) اَلَّذ۪ي خَلَقَن۪ي فَهُوَ يَهْد۪ينِۙ “O, beni yaratan ve hidayet edendir.” (26/Şuarâ Suresi, 78) وَالَّذ۪ي هُوَ يُطْعِمُن۪ي وَيَسْق۪ينِۙ “O, beni yediren ve içirendir.” (26/Şuarâ Suresi, 79) وَاِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْف۪ينِۖ “Hastalandığım zaman beni iyileştirendir.” (26/Şuarâ Suresi, 80) وَالَّذ۪ي يُم۪يتُن۪ي ثُمَّ يُحْي۪ينِۙ “Beni öldürecek sonra da diriltecek olandır.” (26/Şuarâ Suresi, 81) İbrahim aleyhisselamdan eşsiz sözler ile bitireyim in şee Allah. Selametle