Katherine Fitzgerald, nişanlısı öldükten sonra bir manastıra gönderilen İrlandalı dükün genç ve soylu bir kızıdır. Burada bir kaç sene nişanlısının yasını tutup evine ğeri dönmeliydi, ancak Katherine ailesinden ne bir haber ne de para alabildi. Manastırdaki en yakın arkadaşı evlenmek için İngiltere'ye geri çağrıldığında, Katherine onu da yanına almaya ikna eder. Ancak gemileri, Katherine'i esir alan Denizlerin Efendisi lakaplı bir korsan tarafından saldırıya uğrar. Korsan Onu metresi yapmak ister ancak Katherine reddeder. İnatçı ve dik başlı bir kız olan Katherine, bir soyluyla evlenip çocuk sahibi olmak ister ve bunun asla olmayacağı söylendiğinde bile fikrini değiştirmez.
Selamlarrr.
Tamam historical kitaplarda olmazsa olmazımız Saf Salak, dediğim dedik, Cahil cesareti ile her olaya atlayıp başını belaya sokmakta usta kadın karakterler vardır biliriz hepimiz. Ama daha önce bu kitap da ki Katherine gibi sinirlerimi zıplatan beyinsiz bir karakter okumadım. Babası Kraliçeye ihanetten mahkum edilmiş toprakları ünvanı elinden alınmış ve sürgün edilmiş biriyken bile tek derdinin hâlâ bir Koca bulma,evlenip çoluk çocuğa sahip olma derdinde olması sabır testi yaptırdı resmen. Kızım yıl 1562 bir kadın soylu ve parasızsa ya bir aslin metresi yada fahişe olur. Hoş bunu kendisi de biliyor ama işte işin kötü kısmı 400 küsür sayfa kızımızın evlenme inadını okumak burhana sokuyor insanı.
Neyse kısaca Nurgül ile ite kaka birbirimizi gazlayarak okuduğumuz bir kitap oldu. Oysa bundan önceki iki kitabını çok severek okumuştuk der kaçarım. Kitapla ve sevgiyle kalın Dostlarım .