2024 34. kitabı
Merhabalar kitapsevenherkes ailesi bugün size kişisel gelişim kitabı gibi görülen ama kesinlikle bir motivasyon kitabı olduğunu düşündüğüm bir kitap ile geldim :Jim Kwik'in "Sınırsız" adlı kitabı... Herhangi bir konuda pratik zekânıza güvenir misiniz, yoksa bazen bazı konularda sonrasında neden böyle yaptım diye yakınanlardan mısınız? Eğer öyleyse bu kitap tam sana göre. Gelelim konusuna : Beyinsel performansınızı artırmak için gerekli teknikleri ve stratejileri sunan harika bir eser. Yazar, beynimizin daha işlevsel işleyişi hakkında okuyuculara etkili kullanma konusunda tecrübeleri ile yardımcı oluyor. Kitapta, Kwik'in "Süper Öğrenme" metodolojisi ile ilgili ayrıntılı açıklamalar bulunuyor. Okuyucular, konsantrasyonu artırma, hafızayı güçlendirme ve öğrenme sürecini hızlandırma teknikleri gibi farklı konularda bilgilendiriliyor. Kwik'in kitabı, sadece öğrencilerin değil, iş dünyasındaki profesyonellerin de becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak bir kaynak. Ayrıca kitapta yer alan pratik egzersizler sayesinde, okuyucuların öğrenme sürecindeki zorlukları aşmalarına yardımcı olacak teknikler sunuluyor. "Sınırsız", Jim Kwik'in kendi hayat hikayesi ile de dolu. Anaokulundayken geçirdiği travmatik beyin hasarı sonucu önemli öğrenme zorlukları yaşamış ve çizgi roman okuyarak kendi kendine okuma ve yazmayı öğrenmiş. Daha sonra kendi kendine hızlı okumayı öğrenmiş. Yazarın hafıza sorunları yaşaması ve sonrasında öğrenme ve hafıza konularında uzmanlaşması, okuyuculara ilham veriyor ve zorlukların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Böylelikle öylesine yazılmış diğer kişisel gelişim kitaplarından ayrılıyor .Çünkü insan ancak kendi deneyimlediği şeyler karşında gerçekten samimi tavsiyeler verebilir. Kitap, kısa ve öz bölümler hâlinde ve her bölümün bir mottosu şeklinde tasarlanmış ve herkesin kolaylıkla anlayacağı türden. Eğer siz de kendinizi daha etkili bir şekilde öğrenme isteği duyuyorsanız, "Sınırsız" kesinlikle okumanız gereken bir kitap! Bir sonraki kitaba kadar kendinize iyi bakın
Kişisel gelişim eğitim psikoloji
SınırsızJim Kwik · Parola Yayınları · 2021469 okunma