Sınırsız

Jim Kwik
Şubat 2021
Parola Yayınları
Orijinal Adı:
Limitless: Upgrade Your Brain, Learn Anything Faster, and Unlock Your Exceptional Life

2023 30. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2023 00:00
Jim Kwik, küçükken geçirdiği bi kafa travması sonrasında öğrenme güçlüğü çekiyordu. Bu yüzden gittiği her okulda öğrencilerden ve öğretmenlerinden kötü muameleye maruz kaldı ve " öğrenme özürlü" diye etiketlenmişti. Zar zor şans eseri orta okulu ve liseyi bitirdi. Üniversiteye girdi. Tek istediği ailesini mutlu etmekti ama hala öğrenme güçlüğü çekiyordu ve artık bunalmıştı. Okulu bırakmaya karar verdi ve bir arkadaşının babasının tavsiyeleri hayatını değiştirmek için ilk adım olacaktı. Ona çeşitli kişisel gelişim kitaplarını verdi. O kitaplara o kadar çok odaklanmıştı ki yorgunluktan düşüp bayıldı ve kafasını tekrar vurdu ve yeniden beyin travması geçirdi. Hastahanede iken bu durumu düşündü. Ve kendimce "öğrenmeyi öğrenirsem, beyninim nasıl çalıştığını öğrenirsem" bu derdime derman bulurum diye düşündü. İlk olarak odaklanma becerisini çözdü ve geliştirdi. Bunu başardığını gördüğünde kendine olan güveni gelmişti. Öğrenmeyi öğrenmişti. Bu öğrendiklerini başka öğrencilere öğretiyordu. "Bilgi güçse , öğrenme bizim süper gücümüz"dür diyerek bu bilgileri herkese aktarmaya başladı. Peki sınırsız olmak kitaba göre ne demek? Kişinin potansiyelini ilişkin yanlış ve kısıtlayıcı algıları bir kenara bırakma ve doğru zihniyet, motivasyon ve yöntemlerle hiçbir sınırlama olmadığı gerçeğini benimseme eğitim veya sürecidir.  Zihinimize olan güvensizlik. motivasyon ve yöntemlerimiz ise bizi sınırlayan etmenlerdir. Yazar daha sonra zihinimizi yoran bizi kötü etlikeyen teknolojiyle beraber gelen bağımlılıklar ve zararlarından bahsetmiş. Zihnin yapısını daha iyi anlamak için beynin biyolojik yönlerini kısa özet geçer gibi aktarmış. Tam bi şahaser bu kadar basit her gün gördüğümüz maddelerden daha karışık ve mükemmel bir şey herhalde dünyada yoktur ve buna dayanarak hepimizin süper
1K
2024 213. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2024 09:52
Merhabalar #jimkwik ten #sınırsız eseri ile sizlerleyim. Eserimizde yazar, çocukluğunda geçirdiği kaza sonucu öğrenme güçlüğü çektiğini belirterek kendini hep hasarlı çocuk olarak gördüğünü ve bu hasarlı çocuğun öğrenmeyi öğrenme sürecini ele alıyor. Hayatta elde ettiği deneyimleri her platformda karşılaştığı insanlara gönülden sunmayı ihmal etmiyor. Yazarın olmazsa olmaz değerler önceliği kendi deyimi ile :" Sevgi, geliştirme, katkı ve macera." Bu yaptığı işi de özetler niteliğinde. Eserde şunu da görüyoruz aslında bir işi yapma nedenlerimiz yeterince güçlü değilse muhteşem hissetseniz bile hiçbir şey yapamazsınız yani harekete geçmemiz beynimizin sınırlarını aşmamız için nedenlerimizin güçlü olması sağlam temellere oturması gerek. Hayattaki amacımızı bilmemiz bütünlük içinde yaşamamıza yardımcı olacaktır. Peki motivasyonumuzu sağlayan üç temel unsur nedir? Amaç, enerji ve küçük basit adımlar motivasyonu oluşturan temel yapı taşlarıdır. Eser içerisinde başlangıç ödevleri dikkatimi çeken bir diğer unsur oldu bölümlerde okuduğumuz kısımlarda öğrendiklerimizi ödevle hayata geçirebiliyoruz. Bu eser çabalarımız karşılığı olan maksimum sonuçları ve ödülleri vermek için yazarın keşfettiği birçok davranış araç ve strateji ile dolu adeta. Okul, kendi kendimize nasıl öğreteceğimizi, zihnimizi nasıl zenginleştireceğimizi, yeni kavramları keşfetmeyi, günlük hayatımızın temellerini oluşturan öğeleri özümsemeyi öğretmek üzere olan bilgilerin temeline inemiyor maalesef. Okul bize neyi öğreneceğimizi, neyi düşüneceğimizi, neyi hatırlamamız gerektiği öğretir. Bu eser eksikliği biraz olsun giderecek nitelikte. Kwik Learning eğitim platformu ile 195 ülkede öğrencileri var ve 10 milyonlarca podcast yayını oluşturdular. Amaçları ise daha aydın bir beyin yetiştirmek, etkili ve sınırsız
SınırsızJim Kwik · Parola Yayınları · 2021469 okunma
Bize ait olan en kıymetli elmas
2025 4. kitabı
Beynimizi aslında bi kas gibi düşünmemiz gerekiyor ne kadar ona egzersiz yaptırırsak ne kadar doğru besin verirsek bize istediğimiz sonucu verir yada beynimizin bi elmas olduğunu düşünebiliriz ne kadar ayrıntılı tıraşlanırsa o kadar güzel parlar. Yer yüzünde bütün insanları birbirinden ayıran, bu kıymetli elmasdır. Beyinimiz hakkında o kadar yanlış önyargılar toplumda dağıtılmış ki inanmamayı çok zorlaştırıyor. İşte bu önyargıları yıkmak için bu kitap anahtardır.
SınırsızJim Kwik · Parola Yayınları · 2021469 okunma
beyninizi nasıl daha mükkemel ve canlı hale getirebilirsiniz?
2024 12. kitabı
başlangıçta iyi gaz verdi sonrasında bildiğimiz kulaktan dolma bilgileri anlattı ki bana burada çok uzun zamandır unuttuğum olumlu düşünce güçünü hatırlattı. adamı sevdim heyecanla okudum ancak roman gibiydi yani teknik bilgi fazla yok uygulayabiliceğiniz bilgiler az. süper beyin,sınırsız beyin ve bildiklerinizi unutun diyor. bizim ülkemizde de böyle bir şey var hafıza uzmanlarının yaptığı şey iyi bi şey ancak bu biraz klavuz gibi olmuş neyse madde halinde özetlemek gerekirsek: 1: bilincinizi canlı tutun, internet ve bilgisayar notları sizin yerinize düşünüp kaydediyor bunun sonucunda hafızanız tembelleşiyor. 2: odaklanmak için etrafta dağınıklık olmasın her yeri toplayın. pomodoro hazırlayın ve telefonunuzu kapatın. odaklanmak aklınızın bir yere gitmesidir ve irade güçünüzle odağınızı derinleştirin. 3: hafıza her şeydir. ezberlemek çok kötüdür ve zihni mahfeder sol beyinizi kullanarak hayal edin absürt olsun bu hayal ve bu sayede hem hayal güçü hem beyniniz hem öğrenme şekliniz geleşecek.
2023 1. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2023 09:06
"Farklı bir hayat istiyorsanız alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekir. Çünkü önce alışkanlıklarınızı yaratırsınız. Sonra alışkanlıklarınız sizi yaratır. Sadece kolay şeyleri yaparsan hayat zorudur. Ama hayatta zor şeyleri yaparsan hayat kolaylaşır." –Jim Kwik
Hayat ve İnsan
2024 34. kitabı
Merhabalar kitapsevenherkes ailesi bugün size kişisel gelişim kitabı gibi görülen ama kesinlikle bir motivasyon kitabı olduğunu düşündüğüm bir kitap ile geldim :Jim Kwik'in "Sınırsız" adlı kitabı... Herhangi bir konuda pratik zekânıza güvenir misiniz, yoksa bazen bazı konularda sonrasında neden böyle yaptım diye yakınanlardan mısınız? Eğer öyleyse bu kitap tam sana göre. Gelelim konusuna : Beyinsel performansınızı artırmak için gerekli teknikleri ve stratejileri sunan harika bir eser. Yazar, beynimizin daha işlevsel işleyişi hakkında okuyuculara etkili kullanma konusunda tecrübeleri ile yardımcı oluyor. Kitapta, Kwik'in "Süper Öğrenme" metodolojisi ile ilgili ayrıntılı açıklamalar bulunuyor. Okuyucular, konsantrasyonu artırma, hafızayı güçlendirme ve öğrenme sürecini hızlandırma teknikleri gibi farklı konularda bilgilendiriliyor. Kwik'in kitabı, sadece öğrencilerin değil, iş dünyasındaki profesyonellerin de becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak bir kaynak. Ayrıca kitapta yer alan pratik egzersizler sayesinde, okuyucuların öğrenme sürecindeki zorlukları aşmalarına yardımcı olacak teknikler sunuluyor. "Sınırsız", Jim Kwik'in kendi hayat hikayesi ile de dolu. Anaokulundayken geçirdiği travmatik beyin hasarı sonucu önemli öğrenme zorlukları yaşamış ve çizgi roman okuyarak kendi kendine okuma ve yazmayı öğrenmiş. Daha sonra kendi kendine hızlı okumayı öğrenmiş. Yazarın hafıza sorunları yaşaması ve sonrasında öğrenme ve hafıza konularında uzmanlaşması, okuyuculara ilham veriyor ve zorlukların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Böylelikle öylesine yazılmış diğer kişisel gelişim kitaplarından ayrılıyor .Çünkü insan ancak kendi deneyimlediği şeyler karşında gerçekten samimi tavsiyeler verebilir. Kitap, kısa ve öz bölümler hâlinde ve her bölümün
Kişisel gelişim eğitim psikoloji
Sınırsızlık
2026 8. kitabı
Okunma: 05 Mart 2026 22:47
Kitap klasik kişisel gelişim kitaplarının oldukça üstünde bir verim sağlamayı vaad ediyor. Ben kendi adıma faydalı bulduğumu söyleyebilirim. Kitabın özetini çıkardım. İçinde geri dönüp ihtiyaç duyacağımı hissettiğim tüm bilgileri bir deftere yazdım . Bir odaklanma niyeti ile okumaya başladığım kitaba evet kesinlikle odaklandım . Çünkü dağınık okumalarıma bir düzen arayışım vardı ve bu düzen için en ideal kitabın insana öğrenmeyi öğreten bir kitap olması da oldukça önemliydi. 5 dk 10 kelime ezber yöntemi, daha iyi bir sunum için sunum sırasını akılda tutucu yöntemler vs içinde faydalı bilgiler çok fazla . Kesinlikle tavsiye ederim tekrarlı kişisel gelişim kitaplarından çok farklı . Keyifli okumalar
2021 31. kitabı
Selam bugün sizlere bir Kişisel gelişim Kitabı ile geldim. Açıkçası pek bu tarz kitaplar okuyan biri değilim yani bir kaç defa okuduğum oldu ama ben sevemedim. Ama bu kitap öyle değil, bir solukta okunacak bir kitap hiç değil. Baş ucu kitabı gibi düşünün hergün biraz biraz okunacak bir kitap. Kitabın dört ana bölümü var,  ve bu başlıklar altında çok güzel yazılar var. Ve Tarifler bile var kitabın içinde Bu tarz kişisel gelişim kitapları okumayı sevenlere mutlaka Tavsiye ediyorum.. Kitabın Bölümleri: Zihnini özgür bırak Sınırsız zihniyet Sınırsız motivasyon Sınırsız yöntemler
Kişisel Gelişim
Farklı bir bakış
2024 12. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2024 00:52
Kitap hakkında bir kaç düşüncem !! Genel olarak kişisel gelişim seven bütün okurların okumayı beğeneceği bir kitap . Yazarda zor bir çocukluk sonrası kendi kendine geliştirdiği metodları ileri seviyeye taşıyarak kendi akademisini kurmuş . Başarı öyküsü sayılabilir . Hep savunduğum bir düşüncem var “herkes kendi kişisel gelişimini bulmalı “diye bunu bu kitabı okuduktan sonra bir kez daha anladım. Sevgili @jimkwik kendine göre bir kişisel gelişim örneği sunmuş o bu şekilde doğruyu bulmuş kendini geliştirmiş , her insan onun dediklerini yapınca aynı sonucu alacak diye bir şey yok. Ama kitap farklı bir bakış aşısı kazanmak için okunabilir bir kitap .herkese tavsiye ederim. İyi okumalar. Jim Kwik
Sınırsız
2024 16. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2024 20:00
Herkese selamlar️ Bugün sizlere birçok bilgi öğrendiğim #sınırsız kitabını tavsiye etmeye geldim. Kitaba başlarken yüksek beklenti içindeydim. Hayatıma uygulayabileceğim birçok bilgiyi almayı bekledim ki öyle de oldu. Kitap beklentimi sonuna kadar karşıladı. Kitaba yazarın kendi hayat öyküsüyle başlıyoruz. Bizlere ilham olması açısından hem kendi öyküsünü paylaşmıştı hem de diğer birçok tanıdığımız dahinin. Daha sonrasında bize sınırsız olma modelini veriyor ve beynimizi tanıyarak okumaya başlıyoruz. Sonrasında kitap sınırsız olma modelinin her bir ogesini açıklayarak devam ediyor. Daha çok bilimsel deneylere dayalı, örneklerle pekiştirilmiş birçok konuya değinmişti. Nasıl Daha hızlı okuyabiliriz, öğrenebiliriz, nasıl hafızamızı aktif tutarız, not tutma konusunda kendimizi nasıl geliştirebiliriz, iş hayatında kendimizi nasıl sınırsizlaştırırız gibi birçok konuyu kitapta bulabilirsiniz. Hepsi gerçekten çok faydalıydı. Öğrenmek çok keyifliydi. Hayatıma uygulamak ve sonucunu görmek daha da keyifliydi. Kitap aralarında Kwik Egzersizlerini uygulayarak okumak ve bölüm başlarındaki sorulara yanıtlar düşünmek güzeldi. Kitap interaktif ilerliyordu ve okuyucuyu oldukça içine katıyordu. Özetle kitaptan o kadar işime yarayacak bilgiler öğrendim ki hepsini uygulamak için heyecanlıyım. Kendi sınırlarınızı aşıp, konforlu alandan çıkarak daha keyif alacağınız bir yaşam sürmek isterseniz işte bu kitap başlangıcınız olabilir. .