2024 44. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2024 23:01
"nasıl mıydı bana söylendiği gibi aktarayım Pim'den önce Pim'le birlikte Pim'den sonra böyleydi üç bölümdü anladığım gibi söylüyorum önce dışardan her yerde vak vak sonra içimde nefes almam durunca sesler anlat bana bir daha yeter çok oldun kes yakarmış eski takıntı ya da günlük taze düşler gecmis anlar ya da hep ayni gevelemeler ve anılar ne anlıyorsan onu söylüyorum onları çamura fısıldıyorum" Böyle başlıyor Acaba Nasıl?, Samuel Beckett'in zihin sıçramaları diyebilirim. Uyku ile uyanıklık arası hayat öncesi ve sonrasına ait düşünce egzersizleri . Hiç bir noktalama işareti yok desem eksik okur en azından Pim' den sonra tırnak işareti var. Özel kişi,kişinin özel oluşunu vurgulamak kimliği belirtmek için belki bende yazara özendim ve noktalama işareti koymadım akışkan ve özgürlük hissi veriyor durup düşünmeden düzeltip bozmadan esas düşünceye teslim olmak güzel bir duygu "guzel anlar olacak bunlar sonra daha az guzelleri gelecek bunlarda soz konusu hazırlıklı olmalı insan gece çökecek böyle yazdım işte uyuyabileceğim bir uyanabilirsem eger" sayfa 34 deki cümle alıntısı ile devam edeyim bende anlatabileceğim okuduklarımı beyin süzgecimden gecirebilirsem eger okunması ve ne okuduğunu anlatması zor bir metin ama okumak hoşuma gitti. Arka Kapak da kolay metinlerden hoşlanan okur için değildi diyor Ve ekliyor edebiyatın salt konuya indirgenmeyecegini bilen okur için diye, Diger okurlar ne okudu,ne çıkarımlar yaptı, kim ne anladı , ne düşündü bilmem ama , Acaba Nasıl ? diye sordugumuz o kadar çok soru ve o kadar sonsuz cevap varki... Acaba nasil? diye sormaya devam edebilecek okumalar yapmak niyeti ile hayatı ve kitapları iyi okumalar.
Acaba Nasıl?Samuel Beckett · Ayrıntı Yayınları · 2001194 okunma