13'ü bağlamak
2024 8. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2024 05:11
Bu gün kesinlikle bir öneriyle geldim! 13'ü bağlamak benim için soluksuz bir hikayeydi. Anlatım dili olaylar beni içine ilk bölümden aldı götürdü resmen kitabı elimden bırakamadım. Ki bu durumu uzun süredir yaşamadığım için beni heyecanlandırdı diyebilirim... Konu aslında tahmin edilebilir ve alışık olduğumuz bir şekilde ilerlese de yine de yer yer Shannon için sinirlenip yer yer de üzülmekten de geri kalmadım. Johnny karakteri de başta biraz sığ gözükse bile sonradan ilginç bir şekilde sevimli diyebileceğim bir hal aldı. Kitabın açık ara en eğlenceli en keyifli kısmı Johnny'nin narkozlu olduğu bölümdü. Övmeyi bırakıp eleştirilerime dönecek olursak bazı konular fazla uzatılmış olsa da beni bir şekilde hep tuttu, açıkçası kitaba dair en beğenmediğim şey yaş muhabbeti olabilir. Çünkü açıkçası 15 yaşında ki bir kızla 17 yaşında ki bir oğlanın hikayesi için fazla ütopik hissettirdi. Yaşlar biraz daha büyük olsa bütün bu hisler ve olaylar beni daha çok ikna edebilirdi. Bunun dışında beni sinir eden her nokta da karakterlerin yaşları ve hayatları aklıma geldiğinde 'normal tamam' diyip okumaya devam ettim. Ama şu an adını hatırlayamadığım abisi beni gerçekten sinir etti. Bilmiyorum çoğu yerde harika bir abi gibi davranırken sonlara doğru uzaklaşması, Johnny'e hiç bir şey söylememesi sinir bozucu geldi bana. Kardeşinin bu kadar tehlikede olduğunu bilirken ve onu artık koruyamıyorken, çünkü evde değilsin, en azından ufak bir uyarıyla bile kızı korumasını sağlayabilirdin. Gerçi o da istismar edilmiş terk edilmiş ve hatta anne baba olmak zorunda kalmış bir çocuk.. Neyse sonda yetiştiği için ona çok yüklenmeyeceğim biraz gözüme girdi..
İnceleme
On Üç’ü BağlamakChloe Walsh · Martı Yayınları · 20241,603 okunma