Puan vermedi·400 syf.··Beğendi
···Okunma: 11 Ocak 2024 00:00 Yazar, Hannibal’ı öyle bir araştırıp yazmış ki Hannibal’ın, İspanya’dan, Roma’ya yaptığı yürüyüşü gidip yerinde incelemiş, analiz etmiş. Sadece oturup masa başında çalışmamış yani. Aldığım notları aşağıda paylaşıyorum.
Kartacalıların gemileri çok hızlı yapmasının sebebi, gemi parçalarını numaralandırıp her defasında kalıp şeklinde kesip birleştirmeleriymiş. Romalılar, Kartaca gemilerini ele geçirip parçaladıktan sonra bunu öğrenmişler ve denizlere daha fazla hakim olmuşlar. Hannibal, Alpleri geçerken ordusunun yarısını kaybettiği söyleniyor. Tam orduyla geçebilse başarıları nasıl olurdu? Trebia savaşında Roma yenilmesine rağmen yüz bin askerden oluşan on bir yeni lejyon oluşturdu. Hannibal, savaşlarda göl ve sisi bir savaş silahı gibi kullanırmış. Cannae savaşında 70bin civarı Romalı ölmüş. Savaştan sonra ağır yaralanan Roma askerleri, acılarına son vermek için toprağı kazarak kafalarını toprağa gömüp intihar edermiş. Arşimet, Sayracus’un kralıymış. Roma, Sayracus’u feth edince, Arşimet’in büyük bir mucit olduklarını bildikleri için öldürülmemesi emrini vermişler. Fakat onu tanımayan bir asker, “halkalarımı bozma” dedikten sonra onu öldürmüş.