Fırat Tosun'un "Sanrı" adlı eseri, kısa ama derin bir anlatım sunan bir ilk kitap. 75 sayfalık bu eser, yazarın hayal gücünün ve edebi yeteneğinin ilk yansımalarını taşıyor diyebilirim.Kitap,okuyucuyu kısa sürede içine çeken bir atmosfer yaratıyor ve sanrılarla gerçeklik arasındaki ince çizgiyi sorgulatıyor.Yazarın,ilk kitabı olmasına rağmen,dilin kullanımı ve anlatım tarzı etkileyici. Psikolojik derinlik arayanlar için ilginç bir okuma deneyimi olabilir ve kesinlikle yazarın gelecekteki eserleri için umut vaat eden bir başlangıç.Kitap bölümler şeklinde ilerliyor."Varolmanın Dayanılmaz Eksikliği" gibi derin felsefi temalarla başlıyor.Karakterin varoluşsal bunalımını ve hayattaki anlam arayışını oldukça içten bir dille ele almış.Yazarın karakterini bir kaybeden olarak tanımladığını,hayatla bağlarını kopardığını,toplumun dayattığı normlar ve rollerin dışında kalmış biri olarak resmediyor olması,karakterin hem fiziksel hem de zihinsel olarak tükenmişlik içinde olduğunu da gösteriyor.Yazarımızın,Dostoyevski'nin “Yeraltından Notlat” adlı eserinden yaptığı alıntı bilinçli olmanın getirdiği acıyı ve hareketsizliği vurguluyor olması,kitap boyunca işlenecek temaların öncüsü niteliğinde hissi yarattı bende.
Karakterimizin içsel bunalımlarını,varoluşsal sorgulamalarını ve hayata karşı geliştirdiği kayıtsızlığı ele alması ve sessizliğin sesi,belirsizliğin kesinliği gibi ironik ifadeler,karakterin zihinsel durumunun ne kadar karmaşık ve çelişkili olduğunu da gösteriyor.Toplumun ona dayattıklarını kabul etmiyor,fakat bunlara karşı çıkacak gücü de kendinde bulamıyor.Hayatındaki her şey anlamsız ve boş geliyor,zamanın geçişi bile onu etkilemiyor. “Varlığın yokluğunu” ve “Yokluğun varlığı” gibi paradoksal kavramlarla yazar bu içsel karmaşayı daha da derinleştiriyor.
Yazarın,dili son derece etkili ve ustaca kullanması,metinler arası göndermelerle,klasik edebiyattan beslenerek modern bir anlatı kurması,karakterin iç monologları ve dünyaya dair gözlemleri biz okuyuculara bir sorgulama hali,sadece bir hikaye değil,aynı zamanda derin bir düşünme alanı da sunuyor.Etkisini hissettiren anlatımı,karakterin kaybolmuşluğu ve hayata dair derin sorgulamalarıyla birleşmesi,bu kitabın felsefi ve psikolojik derinliklere sahip olduğunu da gösteriyor.Bu tür konulara ilgi duyan okurlar için düşündürücü ve etkileyici bir okuma deneyimi sunacağı kaçınılmaz. Evet “Sanrı” kitabı,varoluşsal temaları işleyen,psikolojik derinliğe sahip bir eser. Bu tür kitaplara ilgi duyuyorsanız “Sanrı” kitabını kesinlikle okumalısınız.
Yazarımızın kalemi daim olsun.