Puan vermedi·232 syf.····Okunma: 18 Ağustos 2024 01:31 Oruç Aruoba Hacettepe , Tübingen gibi üniversitelerde akademisyenlik yapan psikoloji ,felsefe dallarında oldukça donanımlı bir yazar. Kendisiyle ilgili herhangi bir edebiyat kitabında yer verilen öge metinler arası geçiş ve felsefe olacaktır. Bunun temel nedeni yazarın oldukça donanımlı olması hasebiyle üzerine konuştuğu konular üzerine şiirler ve aforizmalar kullanması.
Oruç Aruoba'nın okuduğum üçüncü kitabı oldu. Benim tespit edebildiğim edebiyat kitaplarında yazmayan yönü ise kesinlikle samimiyettir. Kimi yazar vardır yazarlık ruhunda olur. Bence Oruç Aruoba da kesinlikle bu ruh var. Öyle samimi ve öyle gerçek ki insan konulara felsefi olarak yaklaştığını düşünmüyor ve kitabın içinde kendini hissediyor
Bu kitabında da ilişkiler üzerine felsefi çıkarımlarını aktarmış yazar. Yaşadıkları için önce (ilişkiden önceki yoğun duygularını aktardığı bölüm), ilişki(ilişkinin içinde yaşadıklarını aktardığı bölüm) ve sonra( ilişkinin bitişi ve yaşadığı duyguları aktardığı bölüm) olarak tuttuğu bir defter var. Günlük tarzında yazılmış bir defter aracılığıyla beraber Oruç Aruoba'nın ilişkinin tüm aşamalarına yönelik görüşlerini okuyoruz.
Oruç Aruoba noktalama işaretlerini farklı kullandığı ve sürekli değiştirdiği için okunması biraz zor. Diğer kitaplarında da aynı durum söz konusu. Bunun haricinde eksi bir yön görmedim. Belirli bir kalitenin üstünde ve herkesin kitabın içinde kendini görebileceği bir samimiyeti olan bir kitap ,tavsiye ediyorum.