Hyunam-Dong Kitabevi, Youngju isimli kahramanın düzenli hayatını bir kenara bırakıp, çocukluk hayali olan kitap evini açması ile başlıyor.
Bir mahalle arasında, çok büyük olmayan kitapevinin başlarda çok geleni gideni bulunmaz. Sonraları Youngju "Bir kitapevi nasıl olmalıdır?" sorusuna verdiği yanıtlar ile dükkanına farklı açılardan bakmaya başlar ve daha sıcak, samimi bir ortam haline getirir.
Yapılan müthiş kahve servisleriyle, çalışanlarıyla, müşterileriyle zamanın yavaş aktığı bu kitapevi insanlara bir şekilde iyi gelmeye başlar.
Kitap arka planında Kore'deki eğitim sorunlarını, baskıcı okul hayatını, iş bulmanın zorluğunu, çalışma hayatındaki olumsuzlukları, mahalle baskısı gibi sorunları, satır aralarında kitabevi müdavimlerinin hayatlarında kendini hissettirir. Ne kadar refah seviyesi yüksek bir toplumda olsa bu sorunlar insanları mutsuz etmektedir. Kitapta bu mutsuzluğu ve karamsarlığı hissediyoruz. Ve kitapevinin bu insanlara verdiği dinginliği..
Uyarmakta fayda var kitapta çok büyük bir olay örgüsü yok. Hayatın olağan akışını anlatan yazar sanki sizinle dertleşiyormuş gibi. Güzel bir kahve eşliğinde sohbete katılmak isteyenler kitaba şans verebilirler..