Kitap yorumum
2024 45. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2024 16:46
SÜKÛT Sükût kitabının yorumuyla sizlerleyim. Yunus Emre'nin hayatına eşlik ettiğim bir kitaptı. Kitap biraz durağan ilerleyen bir yapıya sahipti. Belki de kullanılan dil bana ağır gelmiş olabilir. Dizi ya da filmlerden tarihi bir şahsiyetin hayatını öğrenmektense kitaptan öğrenmek daha iyidir diyenlerden birisi de benim. Sükût kitabından bahsedecek olursam; Yunus Emre'nin ilk defa büyük bir kervan ile Konya'ya gittiğine şahit oldum. Daha önce de kervanlarla seyahat etmiş, ancak yakın köy ve kasabalara gittiği gördüm. Tapduk Emre'ye olan sadakati ve onunla olan diyalogları Yunus'un kalbi değişimini gösteriyordu. Yunus Emre'nin yaşadığı dönemin sosyal ve siyasal olayları hakkında kısa kısa bilgilere de yer verilmişti.Kitapla kalın dostlar #kitaptanalıntilar "Vakit kılıç gibidir. Sen onu kesmezsen o senin keser." "Âşık olan miskin olur, Hâk yoluna teslim olur. Her ne dersen boyun tutar, çare yok gönlü yıkmağa." "Yılan da kıvrılarak gider ama yuvasına dümdüz girer! Bizim kapımız da öyle, eğri giren düz çıkar!" "Hayatta aşka düşmek de mümkün, aşksız almakta. Ama aşkla yükselmek ayrıcalıklı bir duygudur..." #SÜKÛT @bilalcivelek_yazar @yediverenyayinlari @kitap_pinari_35 #okudumbitti #kitapyorumu #kesfet #reklam #bookstagram #erdeminkitapligi #sükût #bilalcivelek #yediverenyayınları #sayfa280
SükutBilal Civelek · Yediveren Yayınları · 2018684 okunma