·176 syf.····Okunma: 12 Nisan 2016 20:04 Puanım 3/5 (%64/100)
6:45 yayınlarının Tehlikeli Diyardan Öyküler kitabı bu aslında. Herkes bilir berbat çevirileri vardır ama koleksiyon uğruna ve Tolkien aşkıyla ben de okumuştum. Çok düşük puan veremiyorum Tolkien'i sevdiğim için ama uzak durun 6:45'in bütün Tolkien baskılarından. Aşağıya Tehlikeli Diyardan Öyküler için yazdığım incelemeyi ekliyorum:
Tolkien'in çeşitli mitlerden ve mitolojik karakterlerden büyük ölçüde ilham aldığı açık. Ancak, yalnızca bu kitap nedeniyle değil, aynı zamanda genel olarak İskandinav mitolojisine gerçekten ilgi duyduğu görülüyor. Tolkien, İskandinav mitolojisinden birçok ismi doğrudan veya hafifçe değiştirerek ödünç almıştır. (Bu durum özellikle Hobbit'teki cücelerin isimlerinde gözlemlenebilir.) Silmarillion ve Bitmemiş Öyküler'deki bazı hikayeler de İskandinav mitlerine benzer.
Sigurd, açgözlü ejderha Fafnir'i öldüren ünlü bir kahramandır. (Önceden ünlü bir cüceydi.) Sigurd'un miti Fafnir ile sona ermez. Belki de daha ünlü olan hikaye, onun Gudrun ile olan ilişkisi ve dolaylı olarak Brynhild ile olan bağıdır. Völsunga Saga, Sigurd'u ayrıntılı bir şekilde anlatır. Tolkien, bu hikayelere ilgi duymuş ve bunlara katkıda bulunmak istemiştir. Bu hikayeler, Tolkien'in diğer birçok eserinde de belirgin olan hüzün, aşk ve keder temalarını içerir. Bu, daha fazla ilgi hak eden harika bir kitaptır. Mitolojiye ve Tolkien'e ilgi duyuyorsanız, bu kitabı kesinlikle incelemelisiniz.