2024 73. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2024 15:59
Ateşin Şarkısı 8/10 4/5 Tess Gerritsen kalemini sevenler burada mı? Eskiden kütüphaneden alıp alıp okuduğumu hatırlıyorum. Kalemini beğendiğim, kurgularında kaybolduğum bir yazar. Ateşin Şarkısı, oldukça kısa, birkaç saatte bitirip soluksuz okuduğum bir eser oldu. Açıkçası uzun zamandır böyle heyecanlı bir gerilim romanı okumadığım için bana ilaç gibi geldi diyebilirim. Aslında gerilimden çok mystery yani gizem türünde. Ama yer yer baya gerildim. Kitabın baş karakteri Julia, ünlü bir kemancı, evli ve üç yaşındaki minik bir kızı var. Julia'nın, kitaba konu olan ilginç hikayesi onun konser için Roma'ya gitmesiyle başlıyor. Burada antikacıları gezerken çok ilgisini çeken bir kitap keşfediyor. İçinde el yazması da bulunan müzik notlarının olduğu gizemli bir eser. Elbette bir müzisyen olduğu için bu kitap onun oldukça ilgisini çeker ve satın alır. Evine dönüp notaları çalmaya başladığında ise açıklanamaz olaylar kendini gösterir. Julia'nın hissettikleri beni oldukça etkiledi ve başına gelenlerden dolayı oldukça gerildim zaten. Onunla aynı şekilde düşündüm, sinir oldum, hatta çığlık atasım geldi. Nitekim az buçuk bir şeyler hakkında çıkarım yapabilsem de yine de sonunda oldukça şaşırdım. Üstelik şaşırmam da resmen kursağımda kaldı. Kitabın kısa olduğunu unutmayın Etkileyici ve akıcı bir eserdi. Bir oturuşta bitecek gizem/gerilim kitabı arıyorsanız bu kitap tam size göre!
Edebiyat & Roman
Ateşin ŞarkısıTess Gerritsen · Doğan Kitap · 20243,918 okunma