Ateşin Şarkısı

Orijinal Dil:
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

Tess'in en sevdiğim ilk ikiye koyduğum kitabı
2025 134. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2025 00:58
Kitaba başlamadan önce ve bitiminde kitap hakkında incelemeleri okudum. Hiçkimse kitabın içindeki 1. Dünya Savaşı dönemindeki ss askerlerinin acımasızlığından ve Nazilerin kitap karakterlerimizin hayatını nasıl değiştirdiğinden üstü kapalı dahi olsa bahsetmemiş. Kitap beni çok etkiledi açıkçası. Bence mutlaka okunmalı ve okutturulmalı. İçinde aşk,tarih,müzik, gerilim hepsini bandırıyor. Bu kadar kısa bir kitaba hepsini bu kadar güzel nasıl sığdırdın be kadın..
2024 53. kitabı
#kitapyorumu #seldaileoku #ateşinşarkısı "Herşey o zaman değişti. Kâbus o zaman başladı. Incendio'yu ilk çaldığım zaman." . Bir kuartetin ikinci kemancısı Julia. Roma seyahatinde bir antikacıda bulduğu çingene müzik kitabını alır ama asıl alma sebebi içinde bulduğu vals bestesidir. Evine döndüğünde ise bu besteyi çalmaya başlar. Ve ondan sonra olanlar olur. İlk çaldığında kedisini, ikinci çaldığında ise kendisini kanlar içinde bulur. Ne zaman bu müzik çalınsa kızının üzerinde bir etkisi olduğunu fark eder. Vals'in geçmişini ve sırrını araştırmak için Viyana'ya gider. Öğrendiği gerçekler ile hayatı hepten tepetaklak olur. Polisiye gerilim deyince ilk akla gelenlerden biridir Tess. Yalnız bu sefer bambaşka bir türde yazmış ve beni kendine yine yeniden hayran bıraktırdı. İnsan olarak, yapılanları okumaktan büyük bir üzüntü duydum. Fazlasıyla etkiledi. Yaşanılan olaylar cidden kaldırılamayacak türdendi. Ama şu zamanda yapılan zulümleri görünce o topluma karşı düşüncelerim değişmiyor. Ben insan olarak üzüldüm sadece. . Kitap ilk sayfasından itibaren sizi içine alıyor ve bir bilinmezliğin içine hapsediyor. Ve karşılaştığım gerçekler... Yaşanılan acı geçmiş ve Incendio valsi... Müziği dinlemek bile insanın tüylerini diken diken ediyor. Bilhassa son notalar. Kitabı okurken mutlaka bu müziği dinleyerek okuyun. . Dram, kaos, acı, gizem, psikolojik gerilim ve ters köşe... Kitap sizi başka bir evrene götürecek emin olun. @kitap_kolik_bir_kadn bu güzel hediyen için çok teşekkür ederim kuzum. Çok severek okudum ve iyiki okudum. Tavsiyemdir. Okuyun. Pişman olmanız mümkün değil. . #tessgerrıtsen #dram #kaos #acı #tersköşe #psikolojikgerilim #gizem #fyp #kitapaşkı #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #bookstagram #kitapkurdu #bookworm #bookstagrammer #okumakgüzeldir #okumakayrıcalıktır
Siyaset&Toplum
2024 131. kitabı
. "Bir şeyler ters gidince bir açıklama aramak çok doğal ama her şeyin her zaman bir açıklaması olacak diye bir kural da yok." Boston'da yaşayan keman sanatçısı, müzisyen Julia, Roma ziyareti sırasında girdiği bir antikacıda eski bir beste bulur ve döndüğünde onu çalmaya başladığında kızının davranışlarının değişerek kendine zarar vermeye başladığını hisseder. Eşiyle de arası bozulunca tıbbi yardım almak yerine sorunun besteden kaynaklandığını düşünerek İtalya'ya kaçar ve besteciyi araştırmaya başlar. Bestecinin N*zi zulmüne uğrayan yaşam öyküsü ise yürek yaralayıcıdır. Savaşın acımasız yüzünü, müziğin çağları aşan sınır tanımaz tınısını düşündürerek oldukça hızlı okunan bir #tessgerritsen kitabıydı #ateşinşarkısı Lorenzo Laura Yazarın tarzı dışında elbet ama sevdim Dün defalarca #incendio yu dinledim @dogan_kitap
2024 73. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2024 15:59
Ateşin Şarkısı 8/10 4/5 Tess Gerritsen kalemini sevenler burada mı? Eskiden kütüphaneden alıp alıp okuduğumu hatırlıyorum. Kalemini beğendiğim, kurgularında kaybolduğum bir yazar. Ateşin Şarkısı, oldukça kısa, birkaç saatte bitirip soluksuz okuduğum bir eser oldu. Açıkçası uzun zamandır böyle heyecanlı bir gerilim romanı okumadığım için bana ilaç gibi geldi diyebilirim. Aslında gerilimden çok mystery yani gizem türünde. Ama yer yer baya gerildim. Kitabın baş karakteri Julia, ünlü bir kemancı, evli ve üç yaşındaki minik bir kızı var. Julia'nın, kitaba konu olan ilginç hikayesi onun konser için Roma'ya gitmesiyle başlıyor. Burada antikacıları gezerken çok ilgisini çeken bir kitap keşfediyor. İçinde el yazması da bulunan müzik notlarının olduğu gizemli bir eser. Elbette bir müzisyen olduğu için bu kitap onun oldukça ilgisini çeker ve satın alır. Evine dönüp notaları çalmaya başladığında ise açıklanamaz olaylar kendini gösterir. Julia'nın hissettikleri beni oldukça etkiledi ve başına gelenlerden dolayı oldukça gerildim zaten. Onunla aynı şekilde düşündüm, sinir oldum, hatta çığlık atasım geldi. Nitekim az buçuk bir şeyler hakkında çıkarım yapabilsem de yine de sonunda oldukça şaşırdım. Üstelik şaşırmam da resmen kursağımda kaldı. Kitabın kısa olduğunu unutmayın Etkileyici ve akıcı bir eserdi. Bir oturuşta bitecek gizem/gerilim kitabı arıyorsanız bu kitap tam size göre!
Edebiyat & Roman
2026 12. kitabı
Kısa bir kitaba ancak bu kadar duygu sığdırılabilirdi. Aşk, tutku, kaçış, özlem , kaygı, ve daha nicesi.bir solukta okunacak ve derinden yaralayacak bir kitap. Hayat güzeldir filmi gözlerimin önünde döndü durdu. Lorenzo’ya selam olsun, iyi insanlara selam olsun, ne diyim.
Yorum
2024 19. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2024 00:54
Çok etkileyici bir hikayeydi. Kitap boyunca üzerimde Julia'nın çaresizliği gezindi. Sonunu düşünüp düşünüp durdum fakat tahminlerimle alakası bile yokmuş. Kitabı okuyamadığım zamanlarda bile kitap aklımdaydı. Yazarın sondaki "Tarihsel Notlar" Bölümünde verdiği bilgiler ve onurlandırdığı insanlar çok değerliydi bence. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. İyi okumalar :)
2024 63. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2024 18:13
Bugün daha önce birkaç kitabını okuduğum ve aslında tüm kitaplarını okumak istediğim yazar Tess Gerritsen'in Ateşin Şarkısı ile geldim. Aslında gözüm 13 kitaplık Rizzoli&İsles Serisi'nde ama şu an okumakta olduğum serilerden birinin bitmesi gerekiyor başlamam için. O yüzden bir süre daha bağımsız kurgularla devam edeceğim. Gelelim Ateşin Şarkısı'na. Julia, bir quartette keman çalmaktadır ve konser için gittiği Roma'da dönüşünde vermek üzere hediye bakarken bir antikacıya girer. Burada bulduğu bir müzik kitabını, içindeki el yazması vals ile satın alır. Valsi gördüğü anda müzik aklında çalmaya başlamış ve onu çok etkilemiştir. Ancak eve dönüp bu şarkıyı çaldığında kızında olan değişimler onu korkutur. Kızı Lily, önce evin emektar kedisini bıçaklar, sonra annesini. Julia, bu durumla karşılaşan her ebeveynin yapması gereken gibi doktora götürür kızını. Ama eşi Rob, Julia'nın da doktora görünmesi konusunda baskı yapmaktadır. Kızındaki tüm değişimlerin valsten kaynaklandığını düşünen Julia ise bestenin gizemini araştırmak için gizlice İtalya'ya kaçar. Julia orada valsin bestecisi Lorenzo'nun izini ararken, aynı zamanda kendini başka tehlikelerinde kucağına atmış olur. Kitabın anlatımı geçmis ile günümüz şeklinde Lorenzo ve Julia'nın bakış açılarından yazılmış. Bir yandan Julia'nın yaşadığı gizemleri okurken, diğer yandan bir İtalyan Yahudi olan Lorenzo'nun İkinci Dünya Savaşı yıllarında ailesiyle birlikte yaşadıkları hayattan koparılıp çalışma kamplarına (!) götürülüşleri ve yaşadığı acıları okudum. İnsanlık adına yaşananlar çok acı, ama nedense hiç ders alınmıyor. Geçmişin acı çeken halkı bir bakmışsın günümüzde başka bir halka zulmediyor. Yine harika bir Tess Gerritsen kitabıydı. Yazarı sevenler kesinlikle okurlar, hiç okumamış olanlara ise kesinlikle
2024 40. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2024 07:57
Tess Gerritsen’in ustalıklı kalemiyle yazılmış bu kitap, gerilim ve gizemin mükemmel bir birleşimi. Ana karakter Julia’nın annelik içgüdüsüyle verdiği mücadele, okuru derinden etkiliyor. Hikayenin akıcı ve tahmin edilemez yapısı, sayfaları hızlıca çevirmenizi sağlayacak.
2024 129. kitabı
" Hayalini dahi kurmadığımız bir şey nasıl gerçekleşebilir ki? O yüzden hayal etmeyi sürdürmeliyiz." Ne yazsa gidin kapalı alıp okurum dediğim yazarlardan #tessgerritsen . Yazarın kitapları arasında favorim #rizzoliandisles serisi olsa seri dışı kitaplarını da büyük bir keyifle okuyorum . #ateşinşarkısı da seri dışı kitaplardan . #psikojikgerilim ve #dram ı aynı kitapta büyük bir başarı ile harmanlayan kitabı okurken duygu dolu anlar yaşadım . Bir solukta okudum ve bittikten sonra farklı yaşamları ve insanların çektikleri acıları düşünmeden edemedim . Julia müzisyendir. Festivalde çalmak için gittiği #roma dan eşi ve kızına hediye alırken kendisine de bir antikacıdan müzik kitabı alır. Bu eski kitabın içinden el yazması bir vals eseri düşer. Okuduğu notaların müziği zihninde yankılanan Julia bu vals eserine bayılır. Evine döndüğü zaman bu eseri çalmaya başlar . Büyüleyici bir ezgisi vardır. Yalnız bu eseri çalmaya başladığında garip olaylar olmaya başlar . Küçük kızında değişiklikler olmaya başlar. Bu noktadan sonra Julia 'nın aile hayatı da etkilenir. Bir taraftan bu olayların sebebini araştırırken diğer taraftan olayların sorumlusu olduğunu düşündüğü notalar ve bestecisini araştırma başlar ... Günümüz ve geçmiş arasında gidip gelirken bir yandan gerildim ve teoriler ürettim diğer yandan yaşananlara çok üzüldüm. Elinizden bırakamadan soluksuz okuyacağınız kitap gönülden tavsiyemdir " ... anmamız gerekenler kurbanlardan ibaret değil. Diğer kahramanları da hatırlamalıyız..."
2024 47. kitabı
ATEŞİN ŞARKISI Tess GERRITSEN @tessgerrıtsen kalemine hayranım tek kelimeyle ve “hedefim tüm eserlerini okuyabilmek” sözlerim ile başlıyorum yorumuma. Kesinlikle lafı çok dolandırmadan, dozunda bir anlatım sunuyor yazarımız bizlere ama bir taraftan da okurunun aklıyla oynamayı da hiç bırakmıyor son an’a kadar. Hayal gücü, olayları sıralayışı, karakterleri ve mekanları anlatımıyla kendinizi kurgunun içinde buluyorsunuz ki bu durumda da merak ve heyecan duygunuz daha da artıyor. Kitabımızın konusuna geçmeden belirtmek istiyorum öncelikle, kurgumuz polisiye değil ama gerilimi iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Müzisyen olan Julia, Roma’da düzenlenen festivale katılmış ve seyahatinden dönmeden eşi ve kızına aldığı hediyeden sonra kendisi için de arayıştayken antikacı dükkanın vitrininde onu bulmuş olmanın heyecanını yaşar. Gördüğü çok eski bir müzik kitabıdır ve içinde yok olmaya, unutulmaya yüz tutmuş şarkılar vardır. Kitabı karıştırırken kayıp düşen bir sayfada ise kurşun kalemle doldurulmuş elyazması bir şarkı ile karşı karşıya kalır Julia. Bu bir valsdir ve adı 𝑰𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒐, bestecisi ise 𝑳. 𝑻𝒐𝒅𝒆𝒔𝒄𝒐’dur. Kitabı satın alıp Amerika’ya kızı ile eşinin yanına dönen Julia’nın hayatı o eski kitaptan sonra bambaşka bir hal alır. Kemanıyla elyazması valsi her çaldığında gerçekleşenlerle aklını kaybetme noktasına gelir Julia. Bu arada şarkının bestecisinin yaşadıklarını da 1938 yılından başlayarak nazilerin yahudilere uyguladığı işkence dolu yıllara giderek okuyoruz. Müzikten doğan bir aşk; Lorenzo ve Laura. Ailesini kurtarabilmek için canını ortaya koyan bir müzisyen. Ve bulduğu eski müzik notalarının lanetli olduğunu inanan bir kadın. Dinleyen herkesi etkisi altına alan bir müzikten nasıl tehlike doğabilir? Soluksuz okuyacağınız ve beklediğinizden farklı bir son ile

Tess GerritsenYazar · 34 kitap
Cerrah, Günahkar, Diriliş, Siliniş, İkiz Bedenler, Hasat ve daha birçok polisiye-gerilim türündeki kitaplarıyla ülkemizde ve dünya çapında hatrı sayılır bir okuyucu ve hayran kitlesi edinmiş Çin asıllı Amerikalı yazar Tess Gerritsen, 12 Haziran 1953 yılında doğdu. Küçük yaşlarda polisiye türündeki kitaplara ilgi duymaya başladı. Gerritsen’ın bu ilgisi zamanla kendi polisiye öykülerini yazma isteğine dönüştü. Lakin yazarın ailesi Tess’i yazarlıktan uzak tutmaya çalışıyordu, onlara göre yazarlık uzun vadede iyi gelir getirmiyordu ve Tess tıp okumalıydı. Öyle de oldu ve Tess Gerritsen tıp öğrenimi gördü. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra California Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve ardından Honolulu’da hekim olarak iş hayatına atıldı. Ne var ki Tess Gerritsen, hekim kimliğine rağmen yazmaya olan tutkusunu yitirmedi ve romantik gerilim türünde çeşitli öyküler yazdı. Bu öykülerden biriyle bir ödül bile kazandı. Bunun ardından Tess, ilk romanlarını yazmaya koyuldu. Başlangıçta romantik gerilim türünde eserler veren yazar, yazarlığını mesleğiyle birleştirmeye karar verdi ve tıbbi gerilim türünde kitaplar yazmaya başladı. Yazarın bu türdeki ilk romanı 1995 yılında yayımlanan Hasat adlı romanıydı ve roman kısa zamanda çok satanlar listelerine yerleşerek büyük bir başarı kazandı. İlk Tess Gerritsen eseri Hasat, gerçek bir olaydan esinlenmişti ve romanda Moskova’da gerçekleşen bir kayıp çocuk vakası ele alınıyordu. Roman, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin bir parçası olmuştu. Tess Gerritsen Hasat’ın ardından eleştirmenlerce de övgüyle bahsedilen Rizzoli & Isles Serisi’ni yazdı. Tıbbi gerilim türündeki bu serinin ilk romanı ülkemizde de çok sevilen Cerrah’tı. 2001 yılında yayımlanan Cerrah, Jane Rizzoli adında bir cinayet dedektifinin ve ortağı Thomas Moore’un kurbanlarına işkence ettikten sonra onları katleden bir seri katili yakalama uğraşlarını anlatmaktaydı. Kitabın zekice kurgusu, yazarın tıp bilgisinin getirdiği gerçekçi tıbbi tasvirler, insan psikolojisinin başarılı aktarımı, yazarın son derece akıcı ve heyecan uyandırıcı kalemiyle birleşmesiyle kitabı alanında üst seviyeye taşıyordu. Cerrah’ın devamı niteliğindeki Çırak romanında Rizzoli’nin ortağı Thomas Moore’un yerini tıp alanında uzman olan Dr. Maura Isle aldı. Kadın baş karakterler Rizzoli ve Isles, güçlü ve etkileyici kişilikleriyle yazarın çift kariyerini de sembolize etmektedir. Dedektif Rizzoli, yazarın polisiyeye olan tutkusunun bir sembolüyken Dr. Isles ise yazarın tıbbi kimliğinin bir imgesidir. Seri, Tess Gerritsen eserleri arasında televizyon dizisine uyarlanan tek eserdir. Özellikle ülkemizde giderek artan bir hayran kitlesine sahip olan Tess Gerritsen, Stephen King’in memleketi Maine’de yaşamaktadır ve heyecan yaratan eserlerini yazmaya devam etmektedir.