···Okunma: 22 Ağustos 2024 08:48 Mehmet Çimen / Dağ Diyarı Sürgünleri
Görünür ve görünmez düşmanlarla çevrili bir diyarda yaşanan iktidar savaşlarını ve bilinenlerin aslında gerçeği yansıtmadığını sorgulatan modern bir masal kitabı #DağDiyarıSürgünleri .
Yaşanan felaketler sonrası dünyada dört ülke kalıyor. Bu ülkelerde insanlar, devler ve cüceler yaşıyor. Dünyaya hakim olmak için dört ülkenin üçüne sahip olmak gerekiyordu. Onun için de hiç bitmeyen bir savaş içerisindeydiler. Tek istekleri hakimiyet duygusuydu. Hepsinin kendince planları vardı ama bilmedikleri ve yanıldıkları şey ise planlarının sürekli “Saklı El” adını verdikleri gizli bir örgütlenme tarafından yönetildiğiydi. Biz tüm bu olanları görev için bir araya gelen Olçum ve Drabaz’ın yolculuklarındaki sohbetleriyle öğrenmeye başlıyoruz.
Çocuklarını askerleri olarak düşünen ve onun için de bolca çocuk sahibi olan Kral ve Kraliçeler nedeniyle karakter çokluğu yaşıyoruz. Savaşların esas çıkış sebepleri, tarafların kimin yanında ve hangi krallıkta olduğunu karıştırmamak adına yazarımız kitabın sonuna zaman dizini eklemiş. İlerleyişinize göre arada bir göz atmak yaşanılanlara daha iyi hakim olmanızı sağlıyor.
Okurken yaşadığınız heyecan ve merak kitabı bitirseniz de peşinizi bırakmıyor. İyilik ve kötülük, intikam ve aşk, bilenlerin susması ve bilmeyenlerin konuşması, inançların insan üzerindeki etkileri derken sorgulamalara başlıyorsunuz.
Her karakter detaylıca anlatılmış. Sanki hepsi farklı bir duygunuzu ortaya çıkarmak için özenle seçilmiş gibi hissettirdi. İlk andan beri Dev Anka benim için çok özel bir kahraman oldu. Önceleri korumak istediğim, sonrasında da gururlandığım Anka’ya bir de Kralın kızı Meccur katıldığında bu masal benim için çok keyifli ve sürükleyici oldu. Ejderha, Kara Leylek, ordu ve kovulmuşlara karşı verdikleri mücadeleler, birbirlerini kurtarma çabaları enfes bir okuma deneyimi yaşattı. Tanınması gereken birçok karakter ve öğrenilmesi gereken gerçeklerle film tadında bir serüven okurlarını bekliyor. Keyifli okumalar…