Puan vermedi·159 syf.··Beğendi
· İFFET
Hüseyin Rahmi Gürpınar klasikleri ile kaldığımız yerden devam ediyoruz. Araya başka kitaplarda sıkıştırdığım için biraz geriden geliyorum
Aranızda Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın kalemi ile tanışmamış olanınız var mı?
Bence mutlaka okumalısınız!!! Gelelim kitabın konusuna.
Yazarın 1896 yılında yayınlanan romanı,bir ailenin ve genç bir kızın adım adım sefalete sürüklenişini anlatıyor. Batılı tarzda eğitim görmüş, babası Şakir Efendi tarafından çok iyi yetiştirilmiş olan İffet, babasının ölümünden sonra hasta annesi ve kardeşi ile yapayalnız kalır. Annesinin hastalığı, parasızlık,kardeşinin ihtiyaçlarını kendi el emeği yaptığı işlerle karşılamaya çalışır. Annesinin muayenesi için gelen doktor ve yazar arkasının gözünden görüyoruz İffet'in dramını. Bu iki gencin yardımlarıda bu aileyi açlıktan ve sefaletten hatta İffet'in namusunun kirlenmesinden kurtaramaz. Tabi bu namus meselesi kulaktan dolma dedikodulardan ve İffet'in para için kendini feda etmemesinden ortaya çıkıyor.
Kitabın sonu öyle acıklı ki Okurken tüylerim diken diken oldu. Erdemi ve namusu için yaşayqn İffet bu değerlerden vazgeçip toplumun istediği gibi biri mi olacak yoksa ahlaki değerlerinden ödün vermektense ölmeyi mi tercih edecektir?
Şiddetle tavsiye ederim. Keyifli okumalar...
#iffet #hüseyinrahmigürpınar #kapra #kaprayayınları #kitapyurdu #kitapyurducom #okudum #okuyun #okudumbitti #okumakyaşamaktır #okumakgüzeldir #okumaköşesi #oku #kitapcafe #kitaplarimveben #kitaplarım #kütüphanem #yazarlarvekitaplar #booksofinstagram #izmir #izmirkitap #booksandcandles #booksandcoffee #booksbooksbooks #bookstagrammer #books #bookstagram