Puan vermedi·544 syf.····Okunma: 21 Ağustos 2024 19:54 Feride,küçük yaşta annesiz babasız kalınca teyzelerinin yanında kalmaya başlar.Fransız mektebinde eğitim gören;haşarı, cesur ve oldukça hareketli. Bu yüzden ona "Çalıkuşu " adını vermişler.
"Bu çocuk insan değil, Çalıkuşu."(s.27)
Dillendirmeye utansa da küçük yaşında Kamran'a aşık olur.
Bu aşk onu mutlu mu edecek, perişan mı?
...Duyduklarına daha fazla dayanamayarak herkesi geride bırakarak tek başına Anadolu'nun ücra köşelerinde öğretmenlik yapar.
Güzelliği, naifligi dillere destan olur. Herkesten her seyden uzak durup hayatını öğrencilerine adamasına rağmen dedikodular bir türlü peşini bırakmaz .
Bir yandan geride bıraktığı insanları unutabilmek, bir yandan da ona ihtiyacı olan öğrencilerine kavuşabilmek adına maceradan maceraya koşar...
Acaba Feride gerçekten de geçmişini geride bırakabildi mi yoksa kader biricik aşkıyla yollarını birleştirdi mi?
Adını mutlaka geçirmek istediğim karakter;
Hayrullah Bey,sen ne kadar temiz kalpli ve karakter sahibi bir insansın.İnsanın senin gibi bir arkadaşı olsun daha ne ister :)
Kitap oldukça akıcıydı ve okurken kendinizi sürekli yeni bir sergüzeştin içinde buluyorsunuz.Feride karakteriyle birlikte bir kez daha "İyi ki öğretmenim" dedim .Keşke Feride ve Kamran aşkına daha çok yer verilseydi ya da olayları Kamran'ın bakış açısıyla daha çok görseydik.