2024 11. kitabı
OTOMATİK PORTAKAL Kitap yorumuma başlamadan önce anlatımıma bu eserin yazarından başlamak istedim. Benim tebessüm etmeme sebep olan ilginç bir hikayesi var yazarımızın. Anthony Burgeess' e tedavi edilemeyecek beyin tümörü teşhisi konuluyor. Öldükten sonra eşinin mağdur olmasını istemeyen yazarımız maddi beklenti ile 12 ay içerisinde 5 kitap yazıyor. İşin ilginç yanı teşhisin yanlış olduğu tespit ediliyor. Bu esnada yazarımız dünyaca ünlü yazarlar listesine girmeyi çoktan başarmıştır bile. Kitabımıza gelince okurken ' bu nasıl kitap' demekten kendimi alamadım. Şiddet, argo, sapkınlık ne ararsanız fazlasıyla mevcuttu. Suç makinesi bir gencin yaşadıkları. Korkutucu bir anlatım. Aslında kötülüklerin sizin hayatınıza nasıl etkisi olacağı ve sizin peşinizi bırakmayacağının mesajını vermek istiyordu. Bazen deriz ya 'kitap kendisini okutuyor' diye. Bir adım sonrasını merak ederek insan okumaya devam ediyor. Kitap kurtlarına tavsiye ediyorum.
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009113,1bin okunma