2024 67. kitabı
Ayşe | Kitap Yorumu Herkese merhaba.Günün ikinci önerisi ile geldim.Bu ara aktif olacağım için okuyup hemen paylaşıyorum postları. Hemen kısaca bahsediyorum kitaptan. Kitapta derin bir aile ortamı var.Toplumsal ve dinsel konular da ön plana çıkıyor diyebiliriz.Okudukça hayretler edeceğiniz bir hayat var kitapta.Ayşe'nin hayatı.Ayşe'ye öyle üzüldüm ki size anlatamam.Yaşadığı şeyler çok ağır.Örneğin derman bulmak için bir hocanın yanına gidiyor ve tacize uğruyor.Bir kadın için ne kötü bir şey.Toplumumuzda böyle şeyler yaşanması da ayrı bir kötü. Ayşe Urfa'nın köyünde cami avlusuna terkedilmiş biri.Hayat koşullarının zorluğu ve gelenekleri ile de çok fazla mücadele etmek zorunda kalır.Kimsesiz olan Ayşe'yi Neşe'nin ailesi sahiplenir ve onlarda kalır.13 yaşında Hasan Efendi ile evlendirilir.Çok küçük yaşta hayatın sillesini yer.Hasan Efendi hem baskıcı hem de Ayşe' ye zulüm eden biri.Ayşe sizce huzura erecek mi?Bu yaşadıkları için bir mükâfatlandırılacak mı? #alıntı CAMGÖBEĞİ Sen bilmiyorsun hislerimi  Arzularımı  Ama biliyorsun ve görüyorsun Düşlerimi #alıntı TURKUAZ Bir bilinmeze Tam tersine Kendime bile Ulaşamıyorum Kitabın bir diğer sıradışı karakteri ise Tusem.Tusem bir gazeteci ve ilgilendiği konu ise 'ilk kadın peygamber'.Haberin Ayşe ile alakalı olduğunu öğrenir.Ve olanlar olur.Tusem'in asıl amacı bunu tüm dünyaya duyurmak.Sizce başarabilecek mi?Ayşe'yi nasıl bulacak? Neler olacak sonrasında? Kitabın okurken çok farklı duygularla okudum.Ayşe'nin yaşadıkları, toplumumuzun bu kadar acımasız olması ve kadınlara dayatılanları.Bunları okuyunca insanın içine bir şeyler oturuyor.Kadın olduğum için de daha bir duygulu okudum.Bu tarzda kitapları seviyorsanız incelemenizi tavsiye ederim.Alışılmışın dışında bir kitap.Yazarı kalemi ise muazzam. Kitapla kalın.
AyşeYiğit Özel · Elpis Yayınları · 202415 okunma