2024 1. kitabı
Çərpələng uçuran kitabı... Hardan başlasam bilmirəm ciddən... Amma bir yerdən başlamaq lazımdı. Əvvəlcə onun forması ilə bağlı düşüncələrimi bildirmək istəyirəm. Belə ki kitab sadə və anlaşıqlıdı. İşlətdiyi bədii ifadə və təsvir vasitələrinə söz deyə bilmərəm. Mənim ən çooox sevdiyi yanı isə hadisələrə keçişləridi. Hadisələri bizlərə bədii şəkillədə əks etdirməsi uğurlu olmaqla yanışı bir o qədər də digər hadisəyə keçişidə həmçinin mükəmməldi. Mövzuya və obrazlara gəldikdə isə hər biri ayrı ayrıdıqda mükəmməldi. Və hər biri isə birləşdikdə möhtəşəm olurlar. Belə ki baş obrazımız Əmir qardaşı kimi gördüyü əslində həzarəsı olan Həsənə səhvi (üstəlik bir deyil) ilə başına gələn hadisələrdi. Əslində təkcə Əmirin deyil yazar burda Əfqanıstanın başına gəlmiş talesiz hadisələridi bizlərə acı bir şəkildə çatdırır... Bu kitab haqqında ümumiləsdirsəm bu alıntı ilə bitirərəm – Kədərli əhvalatıdır –Kədərli əhvalatlardan yaxşı kitab çıxır [səhifə181] Şiddətlə tövsiyə edirəm :) Əgər oxumuşsunuzsa hansı obrazı sevdiyinizi qeyd edə bilərsiz Khaled Hosseini Çərpələng Uçuran @roadtonowhere [ bu kitabın maratonu gelmeli:)]
1K
Çərpələng UçuranKhaled Hosseini · Qanun Nəşriyyatı · 2011192,2bin okunma