2024 47. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2024 16:58
Vee kitabı beğendim. Ne zamandır okumak istiyordum ve memleketime doğru yola çıkmadan önce bavuluma attığım kitaplardan oldu, iyi de almışım. Yazarın dilini sevdim, fantastik türünde, merakla ilerleyen bir konusu vardı. Signa, bebekken öksüz kalmış, ona iyi davranmayan koruyucu aile sisteminde oradan oraya sürüklenmiş; en sonunda genç kadınlığa adım atmış ve ona kalacak mirasa az bir zaman kalmışken en son kalan akrabaları Hawthornelerin evine geçiş yapmıştır. Ölüm'ü görebilen, ruhlarla konuşabilen ve etrafındaki herkesin öldüğü bir düzene sıkışıp kalmışken Ölüm ile bir anlaşma yaparlar. Hawthornelerin evindeki gizemi çözüp Ölüm'ü oradan uzak tutmaya çalışırken kendini de keşfetmesi ve olduğu kişiyi kabullenmesi kaçınılmaz olur. Yeni keşfettiği hisler ise onu nereye götürecek, bilinmez. Kitap bize fantastik bir boyut sunarken bir taraftan da geçmiş zamanlardaki o aristokrat dönemi ve bunu, çözülmesi gereken bir gizemin ışığında olabilecek şeyleri düşündürtürken keyifle sayfaları çevirmemizi sağlıyor. Signa'nın dedektif gibi hareket etmesi ve korkusuzca olaylara yaklaşması güzeldi. Ölüm'ün o tatlı cazibesi ve bunu nasıl daha iyi bir şeye dönüştürebilirler merakı da ayrıca cezbediciydi. Sona doğru ortaya çıkan bazı şeyler tahmin edilebilir olsa da, bazıları kesinlikle şaşırtıcıydı. En sonunda kararlaştırılan şey ise bana anlamsız geldi, düşünceli bir hareket gibi gelse de gereksizdi. Neyse ki kitabın en sonunda yaşananlarla başka bir gizeme daha davet edilmiş olduk, böylece bizi planlar da bozulmuş oldu. Kesinlikle tavsiye ederim. .
BelladonnaAdalyn Grace · Artemis Milenyum · 20231,189 okunma