The Shining
2024 35. kitabı
Jack Torrance, öğretmen olarak çalıştığı okuldan alkol ve şiddet sorunları nedeniyle uzaklaştırılmıştır. Bunun üzerine Jack, yarım kalan kitabını da bitirebilmek için fırsat olarak düşündüğü, Overlook otelinde kış aylarında bekçi olarak işe başlar ve ailesiyle otele yerleşir. Overlook oteli geçmişinde tuhaf olayların yaşandığı bir yerdir. Otele yerleşen aile kısa süre sonra bu yerin karanlık tarihini öğrenecek ve başlarına gizemli olaylar gelecektir. Ailenin tek çocuğu olan 5 yaşındaki Danny’nin ışıltı olarak adlandırılan psişik güçleri vardır. Kitabın orijinal adı The Shining ( ışıltı)’ tir. Kitap; baba, anne ve çocuk olmak üzere üç karakteri de detaylıca incelemekte ve bakış açılarından olayları anlatmaktadır. Kitap aynı zamanda Stanley Kubrick tarafından sinemaya uyarlanmış olup gelmiş geçmiş en iyi korku filmleri arasında gösterilmektedir. Ancak Stephen King kitabın orijinaline sadık kalınmadığı vb gerekçelerle filmi beğenmediğini açıklamıştır. Film ile kitap arasındaki en büyük farklardan birine değinmek gerekirse; kitapta doğaüstü güçlerin varlığı bariz bir şekilde ortada iken, filmde bu tür olayların psikolojik mi yoksa doğaüstü mü olduğu net bir şekilde açıklanmamıştır. İyi okumalar.
MedyumStephen King · Altın Kitaplar · 20217,7bin okunma
1.449 Gösterim