·424 syf.····Okunma: 27 Ağustos 2024 17:47 "DEMİR DUL" KİTAP YORUMU
Hepinize selamlar! Bugün çok merak ederek başladığım fakat beklentimin aşağısında kalan kitabın yorumuyla geldim.
İlk olarak konusundan bahsedeyim. Huaxia'da erkek çocukları, Çin Seddi'nin ötesinde bulunan uzaylılarla savaşacak krizalitlerin pilotu olmak için can atar ve kızlar ise bu uğurda can verir. Zetian da ablası gibi kendini cariye-pilot sunar fakat bundaki amacı ablasını öldüren erkek-pilotun canını almaktır. Aralarındaki bağı kullanarak erkek-pilotu öldürür ve o artık "Demir Dul"dur. Zetian'ın gücünden faydalanmak için bilgeler ve strateji uzmanları onu Vermilyon Kuşu'nun pilotu Li Shimin ile eşleştirir. Artık Zetian'ın amacı öldürülen kızların intikamını almak ve bu yolda kızların kurban gitmesini önlemektir. Peki Zetian'ın bunu başarabilecek midir?
Kitabın konusunu okuyunca dedim ki "Bu tam benlik!" ama yanılmışım. Öncelikle kitabın konusu çok iyi. Normalde bu tarz kurgu okumak hoşuma giderdi ama ne yazık ki ben kız karakterimize ısınamadım. Bence ne yaptığını bilmeyen bir karakterdi. Kitabımız kız karakterimizin ağzından anlatılıyor ve karakteri sevemediğim için bu beni epey zorladı. Bu beğenmediğim ilk nokta. İkincisi kitapta aşk yok. Yani nasıl desem, ikili değil üçlü ilişki var. Kitapta bulunan üç karakter de birbirini seviyor. Bu benim sevmediğim bir durum açıkçası. Kitapta hiç aşk olmasaydı yani hiç kimse birbirini sevmeseydi daha iyiydi. Üçüncü durum ise yazar direkt evreni anlatmadan olaya girişti bu yüzden başlarda ne okuduğumu anlayamadım.
Sevdiğim birkaç nokta vardı onlardan da bahsetmek istiyorum. Öncelikle yazarın hakkını yemeyeceğim. Kitabın son 40 sayfası çok iyiydi. Sanki başları yazan yazar o değilmiş gibiydi. Ayrıca kitaptaki özlü sözler yani alıntıladığım yerler çok hoşuma gitti. Zaten kitabın konusunu çok sevdiğimi söylemiştim. Kadın haklarını savunması çok hoşuma gitti. Bir de eklemek istiyorum: kitabın başında bulunan çizimler de işinize yarıyor. Buna değinmeden geçmek istemedim.
Bence seri tek kitapta bitebilirdi. "Demir Dul"u çok uzatmış yazar bence. Gereksiz olaylar vardı. Serinin devamını okur muyum, bilmiyorum. Bir ara şans verebilirim ama yakın bir zaman olacağını sanmıyorum.
Kitaba puanım 10 üzerinden 5.
Kitabın başında bulunan uyarılardan dolayı kitap yetişkin okurlar için uygundur.
Bol okumalı günler!