2024 72. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2024 13:57
Linwood Barclay >< Psikoz >< "Haritayı ben okurum, baba,'' diye önerdi. Babam önce onu duymazdan geldi ama Thomas israr etti. Sonunda babam, boşversene, bırakalım da çocuk ise yaradığını düşünsün dedi. Ama Thomas oyun oynamıyordu. Henüz okumayı bile bilmeden kitap sayfalarını karıştırarak kelimeler uyduran çocuklar gibi yolu bulur numarası yapmıyordu. Thomas haritaya yalnızca birkaç saniye baktıktan sonra, "On mil daha 90 otobanında kal ve sonra doğu yönünde 22'ye sap," gibi bir şey söyledi. "Ver bakayım," dedi babam, haritayı alıp direksiyonun üzerinde incelerken. "Olacak iş değil," dedi. "'Çocuk haklı." Bu tutku çocukluğunda başlamıştı. Thomas Kilbride, haritalarla bir bağımlı gibi ilgilenen ve bilgisayar başından kalkmayan bir şizofrendir. Maalesef bu hastalıkla büyüyen Thomas kendine devlet tarafından gizli bir görev verilmis olduğuna inanmakta ve Whirl360 programı ile tüm gün bilgisayar karşısında ülkenin sokaklarını, caddelerini, gezip ezberlemektedir. Babalarını kaybettikten sonra Rey kardeşi Thomas ile ilgilenmeye başlar Onun için elinden gelen her şeyi yapmakta sosyalleşmesi için her türlü adımı atmaktadır ama Thomas'ın Bu konuda bir gelişim gösterdiği söylenemez. Bir gün gene bilgisayar başında program üzerinde gezerken New York'ta bir sokakta hiç yapmadığı bir şeyi yapıp kameranın açısını ikinci katın üstüne çevirir orada gördüğü görüntü dikkatini çeker ve yakınlaştırır pencere dışındaki klima kutusunun üstünde başına poşet geçirilmiş bir kafa görür Bu bir cinayeti işaret eder bu saatten sonra Thomas bunu mutlaka öğrenmelidir abisini bu konuda ikna eder o adrese gönderir. Fakat Rey kardeşinin şüphelerini bir nebze olsun rahatlatmak için bu işin içine girdiğinde başına geleceklerden habersizdir. Bu saatten sonra olaylar kurgusu başlıyor. Yazarın sizi yönlendirdiği noktadan sonra nasıl ters köşe yaptığını okuduğunuzda anlayacaksınız Akıcı ,ama yormayan keyifli akışa sahip bir kitaptı. Türü sevenlere özellikle tavsiye ederim
PsikozLinwood Barclay · Koridor Yayıncılık · 2016939 okunma