·376 syf.····Okunma: 24 Ağustos 2024 10:14 Arşiv bu ay içerisinde okuduğum en iyi kitap. Yoruma bu şekilde başlamak tuhaf ama uzun zamandır beni bu kadar memnun eden bir kitap okumamıştım. İşte bu yüzden heyecanımı mazur görün.
Öncelikle bu kitabı bu kadar sevmemin nedeni, beklenen her şeyi vermesi. Heyecanı, duyguları, karakterler arası ilişkiyi o kadar dozunu bozmadan veriyor ki kitaptan asla sıkılmıyorsunuz. Hikayesi zaten bambaşka... Dedesi tarafından 12 yaşında göreve seçilen, Arşiv adı verilen ölüleri bir tarih olarak adlandıran bir kuruma hizmet veren bir genç kızın maceralarını okuyoruz biz Arşiv'de. Ki bu genç kızın muhteşem bir arka plan hikayesi mevcut.
Bu kitabın bir diğer güzel tarafı da bütün duyguları okura hissetirmesi. Heyecanlanıyor, kızarıyor, kıkırdıyor ve aynı zamanda derin bir kaybın acısını hissediyorsunuz. Bir fantastik kitapta bu kadar gerçek hisler olması beni ağlattı yalan söyleyemeyeceğim.
Devam kitabı Azat'ı merak ediyorum ama keşke tek kitapla bitseydi. Bazı şeyleri uzatınca o büyüsü kaybolur biliyorsunuz.Hatta üçüncü kitap için de haber çıkmış ama daha yazımı tamamlanmamış. Belki bir gün onuda okuruz.