Bazen kendini Gregor Samsa gibi hissedersin
2024 40. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2024 10:09
Rahatsız edici. Gerçekten rahatsız ediciydi. Ama bunu söylediğim için de rahatsızlık duyuyorum çünkü zaten Gregor'un dışlanma sebebi rahatsız edici olduğunu düşünmeleriydi... Öncelikle daha ilk satırdan Gregor Samsa'nın bir böceğe dönüştüğünü okuyoruz. Anne, babası ilk başta ondan iğrenip dışlarken, kız kardeşi daha ilk dakikalardan ona sahip çıkmış ve ilgilenmişti. Ancak kitabın sonlarına doğru kız kardeşi de değişmeye başladı. Tabii zaman geçtikçe Gregor, insan halini unutmaya ve daha çok gerçek bir böcek gibi hissetmeye başladı. Kız kardeşini (adını unuttum) ilk başlarda bayağı sevmiştim ancak o sondaki davranışlarına bir türlü anlam veremedim. Bilen biri varsa beni aydınlatabilir mi? Güzel bir kitaptı, anlattığı şey -farklılıkları yüzünden dışlanma, yalnızlık vs.- hoşuma gitti ama bir böcek üzerinden bunu anlamak açıkçası rahatsız ediciydi (evet haşerelerin her cinsinden ölesiye nefret ediyorum ve korkuyorum). Gerçekten bazen kendimi Gregor Samsa gibi hissediyorum. İyi okumalar, sevgili okur! DönüşümDönüşüm Franz KafkaFranz Kafka
DönüşümFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022267,6bin okunma