2024 45. kitabı
George R. R. Martin
8.6/10 · 1.510 okunma
Ece
bu kitaba olan incelemem biraz uzun olacak gibi çünkü dönem dönem ayırıp öyle yazıyorum. az önce jaehaerys, viserys ve nyra/aegon bölümünü yazdım. geriye kalan 200 sayfayı okuyabilirsem paylaşacağım 😭
allahım daha yüzde 34 bitmiş 😭 eliöde sürüne sürüne var ya kitap yamuldu
Ece
kitabımın sayfaları kopuyor 😭😭 çünkü okurken arkası kırıldı. normalde arkasının kırılmasına takmazdım ama dersimi aldım nolur kopmayın sayfalar
Ya yeni sezon gelmeden alıp okumak istiyorum ama aşırı gözüm korkuyor acil yardim
Ece
Çok uzun 🥲 Ama sarıyor. House pf the Dragon kısmına geldiğimde daha çok saracağına eminim. Bir aydır okuduğuma bakmayın hepsi okul yüzünden
Ece
incelememi yazdığıma göre resmi olarak bu kitabın dosyasını kapatabilirim 😌
Ece
kitabın yüzde yirmisi kaldı. niye okumam bu kadar uzun sürdü bilmiyorum. belki de çoğu şeyi bilerek başladığım içindir. kitabın en heyecanlı (ve karmaşık gelen, çünkü en başlarıydı ve adapte olamamıştım) kısmı başlarıydı çünkü fetih hakkında pek bilgim yoktu. maegor'un dönemi de heyecanlı geçti. ama jaehaerys'e gelince bi kaldım. aile dramı beni çok boğdu sanırım. özellikle de o feci ölümler (aemon... viserra... daella... daenerys 😭)
Ece
rhaenyra'ya üzülüyorum ama keşke yas tutacağına tahttaki iddiasını güçlendirmek için daha çok şey yapsaydı. andal geleneklerine göre zaten ilk doğaj erkek çocuğun çıkması gerekiyor (aegon'un yasası değil, andal geleneği o yüzden bence uygulanmasa da olur sonuçta onlar andal değil valyrialı) ama jaehaerys'in 101 konseyi yüzünden coştu herkes