2024 35. kitabı
Aşk Yeniden Kimi, neden, nasıl severiz? Klinik Psk. Dr. Kahraman Güler 181 syf. Selam Aşk yüzyıllardır en çok tartışılan konulardan biridir. Bir çok filmlerde dizilerde aşk uğruna neler yapıldı izledik. Kitaplarda, şiirlerdeki her dizede mısralarda okuduk. Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin, Romeo ile Juliet'tin hikayelerini hepimiz biliyoruz. Bunca yaşanmış aşk hikayeleri varken bizim yaşadığımız gerçekten aşk mı? Ya da aşk gerçekten var mı? Kalbimiz mi aşık olur yoksa beynimiz mi? Sahi Aşk nedir? Neden severiz? Sizler bu soruları düşünürken kitabın içeriğinden bahsedeyim biraz. Her bölümde o kadar değerli bilgiler öğrendim ki bir çok kısımda kendimi sorular sorarken buldum. Şemalı detaylı anlatımı ise kitabı oldukça netlik kazandırmış. Beni en çok etkileyen kısım diye ayrım yapamam çünkü bu imkansız. Her bölüm de farklı kişilik bozukluklarını okurken bu tür kişilerin ilişkileri ne denli etkilediğini detaylı inceleme şansı yakaladım. Tabiki bir diğer taraftan çevremde bu tür kişiler varmı diye süzgeçte geçirmeme sebep oldu ki iyiki de oldu. Kişilik bozuklukları ilişkileri ne kadar etkiliyor? Karşımızdakini neden nasıl severiz? Çocukluk travmaları partner seçiminde ne kadar etkili? Okurken bilmediğim bir çok şey öğrenirken, bildiğim ama detaylı bilmediğim bir çok şey öğrendim. Tüm detayları ile bilinçlenmemiz gereken konuların olduğu harika bir kitap bırakıyorum sizlere. Kitapla mutlu kalın.
Aşk YenidenKahraman Güler · Nemesis kitap · 202342 okunma