2024 85. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2024 14:10
Sürekli başkaları için yaşarsan ve başkalarının ne düşündüğünü kafaya çok fazla takarsan mutsuz bir hayata esir olup kalıyorsun. Sürekli, ‘ Bir gün kendi istediğim şeyleri yapacağım,’ diye bekleyip duruyorsun ama o gün hiç gelmiyor. Eşiyle boşandıktan sonra babasından devraldığı dükkanı kiraya vermek yerine takı dükkanı olarak işletmeye başlar Nur. Kendi ayakları üzerinde durmak, kafa dağıtmak, hobisiyle zaman geçirmek ister. Hani birisi girer hayatınıza, hayatızın seyri değişir. Tüm rutinler alt üst olur. İşte böyle Nur’unda hayatına üst komşusu Melike hanım girer. Melike hanımın gizemli halleri, farklı hareketleri ve şüpheci tavırları Nur’un uykularını kaçıracak seviyeye getirir. Dükkanının sokağında köpekle bir adam’ın da onu takip etmesiyle iyice tedirgin olur. Herkesin anne olamayacağının, herkeste vicdan, merhamet olmayacağının kanıtı bu kitap. Kimsenin göründüğü gibi olmadığının, herkesin bir hikayesi olduğunun, hiç bir şeyin anlatılanlar gibi olmadığının kanıtı bu kitap. elinizden bırakamayacağınıza, sayfaları nasıl çevirdiğinizi anlamayacağınıza yüzde yüz eminim. Hikmet Hükümenoğlu’nun ilk kitabı olmasına rağmen bu kadar iyi bir kurgu, bu kadar iyi bir kitap olması tamamen başarıdır gerçekten tebrik ediyorum.
Kar KuyusuHikmet Hükümenoğlu · Can Yayınları · 2024995 okunma