Sürükleyici bir fantastik serüven
2024 16. kitabı
Genç yetişkin fantastiğe göre çok başarılı bir kitaptı ve beğendim. Bir iki günde bitti. Sürükleyici, kafa yormayan bir kitap arıyorsanız fantastik sevmeseniz bile okuyabilirsiniz bence çünkü doğaüstü temaları çok belirgin değildi. Konudan bahsedelim; Laia yönetimin askerleri tarafında alıkonulup hapse atılan kardeşi Darin için kendince bir çeşit kurtarma operasyonuna girişiyor. Önce direniş ekibiyle anlaşıyor, ardından casus olarak askeri okula sızıyor ve bilgileri satma karşılığında direnişin abisini kurtarmasını istiyor. Buraya kadar zaten kitabın en başı. Bundan sonra hem onun hem de okulun öğrencisi olup kendinden ve okuldan nefret eden Elias ile yolları kesişiyor. Neleri sevdim? Öncelikle Laia’nın karakter gelişimi güzeldi. Elias ile aralarındaki azıcık iletişimi okumak çok keyifliydi. Kötülerin arasında sıkışan vicdanlı çocuğumuz Elias :) Keşke onları daha çok görebilseydik. Ayrıca kitabın sonuna BA YIL DIM! :) Gerçekten tatmin edici bir sondu bazı saçmalıklar dışında. Peki neleri sevmedim? Öncelikle saçma bir şekilde aşk üçgenleri vardı. Benim en nefret ettiğim temalardan ama neyse ki göze sokulmuyor ve okuyabildim ama yine de hoş değildi. Laia karakteri başta çok aptalca davransa da sonra topladı neyseki. Ha bir de dünya yaratımı çok zayıftı, bütün okul ve turnuvalar, içinde olup biten her şey bi tane odada yaşanıyor gibiydi. Kendi kendime eklemeler yaptım hep. Bazı karakterler derinlikten yoksundu, Kumandan gibi o yüzden kötülükleri çok nüfuz etmiyordu ve gerçek gibi hissettirmiyordu. Bir de o kadar vurgulanan acımasız eğitim almış savaşçılar olayı bence biraz yetersiz kalmıştı, daha sert ve soğuk olmalarını beklerdim ben. -Spoiler- Bütün kitap boyunca Elias’ın imparator olmak isteyip yönetimi düzeltmeyi hedeflemesini istedim ama çok anlamsız bir şekilde sadece kendi özgürlüğüne ve kaçıp gitmeye odaklıydı. Belki anlaşılabilir bir motivasyon ama ben hayal kırıklığına uğradım. Yt’da bir incelemede Elias eğer biraz daha büyük bir yaşta alınmış olsa daha mantıklı olacağını söyleyen bir yorum gördüm ve bence doğru. Evlatlık alındığı kabile ona 6 yaşına değil de 10 yaşına kadar bakmış olsa ve içsel çatışmaları daha yoğun işlense büyüleyici olurmuş. Ayrıca Heleni’i sevemedim ve kendi içinde tutarsız buldum. Hakkındaki karakter özellikleri iyi yansıtılamamıştı. Bir anda iyiyken bir anda nefret doluydu. Ayrıca en sonda Marcus ne alaka? Daha iyi bir bitiş olabilirdi. Tecavüzcü bir sapığın imparator olduğu bir devam kitabını da okumaya pek de hevesli değilim. -Spoiler - Sonuç olarak ergen (genç yetişkin ya da) değil de yetişkin olarak yazılmış olsa bence efsaneler arasına girerdi ama bu şekliyle biraz harcanmış geldi bana. Yine tavsiye ediyorum.
Roman-Edebiyat
Küller ve KorSabaa Tahir · Epsilon Yayıncılık · 2015415 okunma